Wednesday, December 12, 2012

BayBee 8 Bulan Dah.... (**)


Assalamualaikum

Hi… my dearies…
Kali ni Naimi nak update gambar2 terkini BayBee.. my girl.
Hihi.. Lama benar Naimi tak update fasal BayBee and Manja kan?
Masuk bulan nie, insyaAllah usia BayBee dah masuk 8 bulan.
Maknanya dah 4 bulan BayBee bersama2 kami ber3 :)

Enjoy….




Berat terkini BayBee last check-up minggu lepas ialah 2.9kg (^^)



Wednesday, December 05, 2012

Update................


Assalamualaikum.
Hai2… lamenye Naimi tak update blog ni kan.
Lama sungguh rasanya…rindu betul nak menulis, 
tapi masa tu sangat2 mencemburui. Eheh.
Ok2..short update!
Naimi baru2 ni telah outing2 gituw2 dengan family ke Johor and Melaka.
Sampai demam ler dibueknye….. Hihih…
Nanti Naimi upload gambo2 ye…. :)

Friday, November 02, 2012

Wednesday, October 31, 2012

Warded



Assalamualaikum…
Just a short entry…
Naimi warded baru2 ni, (27.9.2012 – 30.9.2012).. dah lebih sebulan mcm tu.
Tapi..baru sempat nak share kat blog kesayangan ni.

Naimi bleeding malam tu, teruk sangat2..
Bile sampai hospital, baru tau rupe2nya Naimi miscarriage.
Huhuu…. Sedih betul. Nasib baik kami suami isteri tak tau, kalu tak mesti lagi sedih..
Kan? Kan? Kan?

Alhamdulillah, sekarang ni Naimi dah fully recover.
Dah habis berpantang, tapi benda2 yang tajam2 dah tak makan… Huhu.
Hopefully lepas ni ada lagi rezeki untuk kami suami isteri.
InsyaAllah… mohon doanya :)


Tq my beloved Hubby sebab sentiasa di sisi Naimi...tak penah miss waktu melawat.
To all my family and frens...tq very much 4 everything!!!


Tuesday, October 23, 2012

Gile OR Obses??? No..No..No..



Hadoooooooiii..
Yeke giler? Ke obses?
NO..NO..NO…

Belum sampai tahap tu kot.
Takkan sampai punyela. Hihihi.

Ok… Naimi ni kan sebenarnya tengah gile tudung Fareeda.
Hooiii…mahal tu. Watpe la mu ni dok habih banyak2 duet ke tudung mahal2 gitu?
Nak pakai kat kepala je kot.. Bukan leh makan pun.. Aset ke? Kui kui :p

Aiyokkk….nak wat gane, tibe2 minat lak nak try..
lagipun tak penah lagi perabih banyak2 untuk tudung. Apa salahnya kan2???
Hihii… yang penting, tak guna duit my Hubby pun..
apa salahnye untuk kepuasan diri sendiri :)
Tui dakkk??? Tui kannnnn…….

Ni sume gara2 operasi mencari tudung nak match untuk baju raya haji tak jupe2..
Payah bebenor…at last, jupe warna yang dicari2 kat senior Naimi yang juai Fareeda.
Apa lagi….
Macam orang mengantok disorongkan bantal ler.. (betui ka penggunaan peribahasa ku ini?haha)
Geram punyer pasai, bhari2 cari tudung yang sesuai, dibelasahnye tudung Fareeda yang mahai gilak (bagiku) tu… Huhu…
padahal dlm hati duk bdolak dalih juga, pikiaq sampai beratus2 kali jugakla…..
mau taknye..mahai kot. Up to rm200.
Al maklumle,first time nak beli tudung mahai lebih rm100…. Kalu baju tu,standard le.hihihi.
Haaaaaa…kiranya sekarang ni,memang dah ada SATU ok, koleksi Fareeda.
Soon? Hihi.. belum pasti. Kalu ada rezeki lebih, i.Allah…apa salahnye. ..

Tapikan…seriously, memang berbeda kan kalu jnis tudung mahai ngn murah ni….
 (padahai dulu Naimi le yang paling duk komen2 tudung2 mahai ni…tak berbaloi..)
Memang le ada pro and cont tu…. But, it’s up to everyone.
Yang mahal, tak semestinya bagus…yang bagus pun tak semestinya mahal kan?
Naimi memang jenis suke yang murah2 ni….  Tak kisahle harganya asalkan cantik dipandang mata Naimi dan ada FULUS… no money no talk, right?
Apa2 pun.. watlah pilihan yang tepat… untuk kegembiraan diri sendiri ye,kawan2…bukan untuk orang lain..(except yang tercinta like Hubby, family, close friends.. etc….)

Ok…till then, bubye!

Upppss...konklusinye ialah...GERAM cari tudung murah2 tak jupe,lekat Fareeda.
Lepas ni, ada pasang niat nak tambah koleksi lagi kalu ada rezeki lebih.... 
So, bukan Gile or Obses ye,kawan2....

P/S: apehal ayat Naimi tunggang-langgang mcm putting beliung ntah…campur mcm2 longhat. Apa yang pasti, miss my hometown and Terengganu :(


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...