Tuesday, January 31, 2017

FaizNaimi TOUR LONDON EUROPE 2015 ~ Part 6

Sebelum Amsterdam...sebenarnya kami terus ke Venice.
.
.

Lepas gerak dari Rome aritu..kami terus ke Venice. Hihihi...lepas tu baru ke Amsterdam. Sorry ye terlangkau pulak. :)

Kami sampai di Venice 26.1.2015 awal pagi. 
Kami x check-in mana-mana hotel pun. Kami solat, bersihkan diri dan breakfast kat luar sebelum masuk ke Venice..dalam setengah jam perjalanan jer.

Overall Venice memang menarik. Cantik subhanallah.. 
View sangat memukau pandangan kami. 
Tak puas rasa sehari berjalan di sana..
Orang-orang Italy pun cantik-cantik dan hensem je. hihihi.

Jom layan gambar-gambar ye. Kat sini Naimi beli key-chain dan naik bot je keliling tasik yang indah tu.






 Naimi jumpa kawan baik :)
Kat Europe ni...selalu jumpa kucing. Mesti gemuk-gemuk..hihihi







Sis ni yang tlg amikkan gambar kami kat atas tu.. 
Amboii sis..sampai kene merendahkan badan :p

 View yang tak perlu di edit pun...cantik masyaAllah!!!




FaizNaimi TOUR LONDON EUROPE 2015 ~ Part 5

26.01.2015


Setelah beberapa jam perjalanan…awal pagi 26.01.2015 kami sampai ke sebuah Bandar kecil dan cantik..iaitu Amsterdam. Seriously masa sampai tu, rasanya lebih kurang 4.00pagi, sejuk gile.. Persekitaran kat situ Naimi tengok banyak basikal dan laluan tram je… Tapi yerlah gelap gelita lagikan,masih tak Nampak apa2 pun.

View awal pagi masa kami pusing-pusing cari hotel.
Belasah je lalu atas laluan tram...hihihi :)


My Lovely :)


Kami terus pergi park Caravan. Mahal jugak bayar parking tu.. Tak ingat pulak berapa Euro. Tapi, kat sana memang xleh parking tepi-tepi jalan je sebab harga tiket mahal. Jadi kami decide parking dalam building yang lebih proper dan selamat untuk tinggal. Kami decide untuk check-in dulu memandangkan masing-masing tersangatlah letih dan memerlukan tenaga lagi esoknya nak berjalan sekitar Amsterdam. Kami sewa dua bilik (satu utk girls, satu utk boy – lebih jimat). Dalam 2 jam camtu kami rehat kejap, breakfast dan mandi sumer…past uterus keluar explore Bandar Amsterdam.

Bagi Naimi…masa kat Amsterdam, Naimi perhatikan memang penduduk sana mcm xrisau atau busy pun nak ke mana-mana. Nampak mcm life dorang dalam pecan tu je…mcm best je. Pengangkutan utama dorang memang basikal atau tram. Sangatlah rilex dan mendamaikan. Dorang xnampak mcm nak kejarkan sesuatu pun…masing-masing layan je life masing-masing…


Awal pagi tu...kami mulalah explore bandar Amsterdam. Kat situ jugaklah Naimi dan suami start shopping. Macam2lah...dari jacket sampailah ke t-shirt dan key-chain. Seriously, masa ni harga-harga baju terutamanya sweater/jacket tersangatlah murah. Jadi...kami pun merembatla sehelai dua juge. Hihii :)

Kedai cheese..kedai pertama kami masuk kat Amsterdam.

Banyak giler cheese dia...mcm2..sume sedappp weiiii....Hehhe :)

Dah start memborong :p



 Depan umah hantu... tak masuk pun :p



Inilah padang yang kami lalu utk ke "I Amsterdam"



Try jer...tak beli pun :)

Bangunan-bangunan kat sini semuanya cantik2 dan unik :)
Banyak lagi gambar yang cantik...sorry xupload sini. Pi tgk FB Naimi na..



 Kacau sungguh minah belakang tu..merangkak pulaaa :p

Kami melompat dulu kat tengah-tengah padang sebelum sampai ke 
" I Amsterdam".
Hehhehehe!!

 Masa ni kami dinner kat sebuah restoran Arab. 
Confirm HALAL tau. Hehehe..
Tak ingat nama apa kedai tu. Tapi dekat sangat dengan Madame Tussauds.

  Masa nie tengah tunggu tram nak lepas balik dari pergi kat tugu
“I Amsterdam”

 Masa nie tengah tunggu tram nak lepas balik dari pergi kat tugu
“I Amsterdam”


Selepas kenyang makan…kami gerak ke Hard Rock Hotel Amsterdam.

Naimi xde beli apa-apa pun, husband je beli t-shirt untuk diri sendiri. Hehhe :)




Masa ni Naimi dah mula rasa mcm nak demam..huhuhu. 

Rasa nak balik peluk bantal dah.

OK dah.. Jom balik tido. Kiri kanan dah penuh tu..Hehehe.
Awal pagi esok dah nak gerak ke next location.
.
.
.

Kami decide untuk jalan-jalan sekitar Amsterdam sehari je. Sehari tu memang betul-betul jalan puas-puas. Sampai sakit kaki dan nak demam rasa. Sehari tak cukup weeiiiii.... Next time kene repeat lagi kalau Allah izin. Serious tak puas pusing dan xsempat nak pusing semua kawasan pun...


Wednesday, January 25, 2017

FaizNaimi TOUR LONDON EUROPE 2015 ~ Part 4

25.01.2015


Still in Rome, ITALY.
Masa ni kami jalan-jalan sekitar pekan berdekatan Rome...dalam taman-taman perumahan dorang. Cantik betul tempat tu.. Rugi tak ingat nama tempat tu.huhu..

Actually ada beberapa keping gambar lagi kat sini, tapi xjumpa pulak. Naimi abadikan gambar ni jelah dulu ye.

Dalam 3 jam lepas tu, kami pun meneruskan perjalanan kami semula..


Monday, January 23, 2017

FaizNaimi TOUR LONDON EUROPE 2015 ~ Part 3

22.01.2015


Dalam perjalanan ke Italy, kami melalui Switzerland...Sebuah negara besar yang amat-amat cantik pemandangannya walaupun dalam musim salji. Pergunungan dan banjaran-banjaran yang dipenuhi salji tebal..rumah-rumah antik dan cantik...sangat memukau pandangan, Jom layang gambar-gambar sepanjang perjalanan ke Rome. Naimi lupa dah nama-nama tempat persinggahan kami masa ni...Update mana yang ingat je ye :)









Sumer ni gambar-gambar kat Hägendorf dan Zurich, Switzerland.
.
.
.
.
.







Alhamdulillah...selepas mengharungi 2hari perjalanan yang penuh mencabar...tido kejap-kejap jer..benti rehat kejap..solat..makan...kami pun sampai ke kota Rome, Italy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...