Thursday, May 24, 2012

Cara Penggunaan & Kesan Penggunaan

CHAHAYA BEAUTY AURA
FACIAL BAR

40gm : RM20

Kesan Penggunaan : Menanggalkan kotoran serta minyak berlebihan sambil mengecilkan liang-liang pori wajah anda. Mencerahkan kulit selain daripada merawat jerawat serta jeragat. Sesuai untuk semua jenis kulit bagi lelaki dan perempuan.

Cara guna : Basuh muka anda terlebih dahulu dengan air. Setelah itu, ambil Facial bar dan gosok di tapak tangan anda sehinggalah anda mendapat buih darinya(sabun jangan pekat, banyakkan buih). Kemudian letakkan buih yang anda dapat dari Facial bar ini ke muka anda. Ratakan ke seluruh bahagian muka, gosok dengan lembut selama 20-30 saat. 
Selepas itu bilas dengan bersih.

CHAHAYA BEAUTY AURA
TONER

60ml : RM30

Kesan Penggunaan : Mengandungi Ekstrak Witch Hazel untuk menyamankan dan menyegarkan kulit wajah anda. Mengimbangi tahap pH kulit juga bertindak mengecikan liang-liang Roma kulit muka anda. Serta meratakan tona kulit muka anda.

Cara guna : Selepas membersih muka dengan sabun Chahaya Beauty Aura, Tuangkan Toner Aura pada kapas muka dan disapu rata pada Keseluruhan kulit muka dengan cara dari bawah keatas (elakkan menyapu di kelopak mata). Digunakan pada waktu siang dan malam.



CHAHAYA BEAUTY AURA
DAY CREAM

5gm : RM35

Kesan Penggunaan : Melindungi wajah anda dari sinar UV, Mencipta kulit wajah yang mulus, mengembalikan keayuan serta kejelitaan semulajadi kepada wajah anda. Krim pelindung UV ini juga boleh membantu mencerahkan kulit anda.

Cara guna : Sapukan krim secara nipis keseluruhan kulit muka selepas menggunakan Toner Aura.


Tuesday, May 22, 2012

INAI


Haaa…. Meh Naimi nak story sikit.

Mcm ni…. Ari Selasa last week, 
Naimi dan Hubby bawakle seekor kucing kat bwh kuarters ni gi jupe Vet..
Bukan kucing kami bela pun… tapi, kesian kat kucing tu, kena kurap. B4 this, kitorang penah bawak naik kucing tu dan mandikan bersih2… Comei tau…
Kami namakan kucing tu, Bobo… Jantan okeh.hihhihi…
 Bobo tengah makan ubat yang disuap oleh my lovey dovey Hubby
* Upss....nak update! Dalam 3 hari, kurap di badan Bobo dah hilang (^^)
Shuke2.... Alhamdulillah.

Back to the topic…
Naimi dan Hubby memang suke sgt2 pakai inai tau.
Nak dijadikan cite, kat klinik Vet tu, ada kakak tu tegur… “pengantin baru ek?”
Hihihhi… Naimi senyum je. My Hubby yg dah bersedia dgn jawapannye menjawab…”update2….hhihi”.



Memang kami dah bajet punye org fikir mcm tu…sebab ada kisah dah jadi b4 that.
Masa kami otw nak balik dari kampong ke Putrajaya, singgahle R&R Tapah, untuk solat.
Time beli buah2, ada sorang pompuan ni cakap… “Selamat Pengantin Baru!”.
Naimi kaget dan bertanya lagi sekali… “Apa, dik?”. Dia ulang lagi dengan selambanya… “Selamat Pengantin Baru………….”. Apa lagi, tanpa fikir panjang, Naimi terus jawab, “Eh…kami dah lama le kahwin ,dik….” Hihihi…. Muka die langsung takde perubahan. Lawak2… mcm tak percaya je cakap Naimi.
Ihihihi… memang lawak le. Bile kami jalan berdua, ramai yang pandang2 mcm kami belum kahwin, bila dah pakai inai…………..disangka pengantin baru pulok.
Ni yang semangat nak update inai minggu2 nih.hihihihi………..
(Naimi memang dari kecik2 suke pakai inai)



Let The Pics Talk……

 
@ KLIA, masa nak gi hantar Abah dan Mama gi Umrah bulan lepas (^^)

 
Hope kami pun akan ‘dipanggil’ ke Tanah Suci tak lama lagi. 
Can’t wait to go there.
Amin... mudah-mudahan rezeki kami ada.
InsyaAllah



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...