Thursday, April 26, 2012

Short Vacation ~ Colmar Tropicale


Hai U allz…

Ok…. Nak update gambar2 masa Naimi & Hubby g HoneyMoon 
kat Colmar Tropicale baru2 nie….sempena ulang tahun perkahwinan kami yang ke-3.
Well…well… it just a short vacation (7-8 April 2012).
Enjoy!!!


Bilik kami… semalam RM 265.00

Wednesday, April 25, 2012

Aurat

Bismillaahirrahmaanirrahiim

Assalamualaikum

Aurat tdk akan tertutup dgn sifat Lemah Lembut
... Tidak akan tertutup dgn Perilaku yg baik
Tidak akan tertutup dgn Kata2 yg Santun
Tidak akan tertutup dgn Sholat

Tetapi,,,

Aurat akan tertutup dgn Pakaian yg Sempurna
Dear Muslimah,,, aku tahu kalian sdh sangat faham bahwa bagi kaum hawa menutup aurat adlh tuntunan agama Islam. Tentu kalian juga sdh sangat mengerti bahwa aurat wanita adlh seluruh tubuhmu, kecuali muka dan telapak tangan mu. Tetapi betapa dlm keseharian kami para lelaki, serasa sllu digoda, diiming2 oleh pemandangan2 yg jauh dari tuntunan agama itu, dimanapun banyak dari kaummu tak pernah lepas tanpa sungkan menebar auratmu.

Bagi kami laki2, tak mudah kami hrs menjaga mata, krna melihat aurat yg bukan hak kami adlh dosa, apakah dosa besar atau dosa kecil, tentu tergantung bagaimana kami memandang aurat itu. Kalaupun dosa kecil, tetapi kalau kami lakukan terus menerus, tentu tidak layak dikatakan kecil lagi. Dan kami khawatir bahwa ini akan mengurangi hidayah Alloh Subhana Wa Ta'ala. Padahal hanya hidayah Alloh satu2nya "bekal" kita.

Makin hari jatah waktu kita mengumpulkan berkah dan pahala semakin berkurang, padahal kita tidak tahu, sampai kapan oleh Sang Pemilik Waktu kita diberi izin pinjam memanfaatkan waktu Nya. Untuk urusan dunia sekecil apapun harta, diharapkan kita merasa cukup, sedang untuk "bekal" hari kemudian, kita tidak pernah tahu sesedikit/sebanyak apa sdh kita peroleh, krna itu, sdh seharusnya kita slalu merasa kurang. Terlebih lagi pengurangan2 bekal itu disebabkan salah satunya adlh krna kami menikmati memandang auratmu.
Astaghfirullah,,,

Kita berpacu dgn waktu, mari kita selamatkan diri kita, kita saling menjaga agar bekal yg sdh kita miliki tak tergerus. Tutuplah auratmu, semoga kepatuhan pada tuntunan agama mendatangkan kebaikan dari Alloh buatmu, dan bagi kami lelaki terjaga mata kami dari cara kalian menjaga auratmu.

Semoga hanya kebaikan yg kita dapatkan.

Aamiin yaa robbal 'aalamin.

Wassalam,,,

___________________________________________

tulisan ini untuk kami muslim / muslimah,

kami tidak melayani perdebatan antar keyakinan agama.

"lakum dinukum waliyadiin", untukku agamaku, dan untukmu agamamu
 
Kredit : Facebook




Monday, April 23, 2012

New NURSING WEAR Designs

 Nursing Wear 01
 Nursing Wear 02
 Nursing Wear 03
 Nursing Wear 04
 Nursing Wear 05
 Nursing Wear 06
 Nursing Wear 07
 Nursing Wear 08


Introducing….
The latest design 4 Nursing Wear.
Kain yang sangat selesa untuk pakai…
Harga pun murah2 saje….
Rugi kalu tak beli.hihi
Leave the comments untuk order eh (^^)




Wednesday, April 18, 2012

LORI itu.......... Eiii... Marah2


Assalamualaikum….

Hari ini, Naimi nak sambung entry yang lepas.
Emmm.. sejak akhir2 ni, Naimi agak bz kat opis, so.. lambatle skit nak update BLOG nie.

Ok..back to the topic.
Dipendekkan cerita…. 

Last Thursday (12 April 2012), I had an accident with “LORI TANAH” on my way to UITM.

Petang tu, Naimi gerak lewat ke kelas. Dalam 6.15pm, kawan2 sampai kat umah Naimi,
we all terus gerak. As usual, melalui highway ELITE.
Lepas je tol Putrajaya, turun selekoh untuk ke highway ELITE, my Hubby drive kat lane tengah.
At that time, depan kami ada sebuah LORI besar, tayar 8 (4baris, setiap baris ada 2 tayar).
Yang pastinye….muatan tanah la…

That time, terdetik dalam hati, nak suruh my Hubby cepat2 potong je LORI tu.
Hemmm… belum sempat buka mulut, tibe2 dengar satu letupan yang maha kuat dan dalam sekelip mata pandangan depan we all menjadi putih.

Serius.......Langsung tak Nampak apa2… sume terdiam masa tu.
Tup2…dalam beberapa saat (waktu menghayati keputihan itu), gedebannnng!!!
Satu objek hitam dan besar menghempap dengan kelajuan maksimum ke bumper my ensem HR dan kemudian ke bonet, cermin hadapan dan terus ke atas.

Dengan berhati2, my Hubby tukar laluan kiri dan terus bagi signal untuk berhenti.
Dalam hati….. dup dap dup dap… Kaki menggeletar. Mata nak nangis, tapi tahan.
Huhh… sume pakat keluar tengok apa jadi. Ntahle…. Naimi tak brani nak kuar tengok what had happened to my HR.

Nasib baiklah my Hubby yang drive.
Kalu Naimi sendiri yang drive, nauzubillah… Maybe I can’t control the car and maybe we got crashed with another car or maybe with that “LORI TANAH”.

Ingatkan hanya kesan2 tayar lori je yang kena kat HR, rupe2nya ada dua tempat di bonet HR yang kemet. Bumper jatuh and lampu signal kanan rosak (pecah dan wayar putus).

 Inilah LORI TANAH tu... Kat sebelah kanan tu, drivernye
   Tayar nilah yang pecah.
Satu lapisannye pecah dan terhumban ke atas HR sepenuhnya
Hambekkk... terbaik punye no PLAT


   sedih woo...



Gambar2 adalah kdt kepada my Hubby.

( Sambung next entry )



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...