Wednesday, August 24, 2011

Salam Aidilfitri & Maaf Zahir Batin

7 Kalimah


“Bulan sabit munculkan diri,
Mengingatkan bumi
Agar menegur insan yang sentiasa meremehkan.”

Barang siapa hafal 7 kalimah, ia terpandang mulia di sisi Allah dan para Malaikat serta diampunka dosa-dosanya walau sebesar lautan.

1. Bismillahirrahmanirrahim
- mengungkapkannya pada tiap2 kali ingin melakukan sesuatu

Tuesday, August 23, 2011

Cerita Syawal ke-3, 2008 dan 2011


Assalamualaikum.
Salam Ramadhan ke-23.
Erm….. di penghujung Ramadhan ni,
mesti sumer ngah sibuk menguruskan persiapan2 raya kan?
Naimi pun apa kurangnyer.. hihihi…
Malam tadi, Naimi baru je habis menyiapkan
manik2 kat lengan baju kurung Naimi.
InsyaAllah………. Petang nanti, lepas balik keje,
nak sambung dekat bahagian badan pulak.Hiihi…

Ermmm…sebenarnya Naimi teringat sesuatu bila menjelang
Syawal ni….
Tambahan lagi selepas mendapat SMS daripada BFF Naimi pagi ini.
Heheheh…. InsyaAllah, Syawal ke-3 nanti, my BFF akan mengikat tali pertunangan dengan
bakal tunangnye… yang merangkap abang kepada BFF my Hubby.Hihi…
So classic!! Hihihi…
Walaupun sebenarnye ada yang lebih interesting lagi sebelum ini,
Di mana kawan sekelas Naimi (girl) telah pun menemui jodoh dengan abang BFF nyer
 (yang juga kawan sekelas Naimi) masa sekolah menengah dulu… Hihihi…
Itulah JODOH yang telah ditentukan olehNya…

Friday, August 19, 2011

Tak Dapat Ker?


Hah???
Tak dapat CUTI RAYA kali ni?
Biar betik……………………
Aduuuiii….mengalahkan kerja beruniform lah pulok kan…

Thursday, August 18, 2011

Iftar @ Luar


Ramadhan tahun ni, Naimi ngan Hubby dah plan
untuk lebih berjimat berbanding last years.
Dulu…..selalu sangat kami makan kat luar…Hihi…
So….kirenya kali ni, kami lebih banyak masak kat umah le..Hihihi…
Tapi, takdelah sampai kami tak makan langsung kat luar.

MINGGU PERTAMA 
(Pizza Hut)
- Set citarasa Ramadhan-
Pizza Seri Kasturi 
(not bad.....ada kebab kambing lagi, balik tu...dua2 pening! hihihi)

KRR Putrajaya


Malam semalam U allz berbuka dengan apa yer?
Hihi…..
Taddaa………

 Specially reserved 4 ?
KRR or NAIMI?
Hehehehe.....
Bolehler bergediks2 b4 waktu berbuka
Ini my HUBBY yang punyer.
 This is mine!
Hihihi (**)

Total : RM 49.00 + coke & F&N strawberry

NO Way!!!

Cak!!!
Tak boleh… kene main ngan Manja jer.
Hihihihihi…
Memang tak boleh nak sentuh keyboard langsung...
Hehehehe....
Manja2...

Wednesday, August 17, 2011

17.8.2011


Ramainyer orang tadi…………
Katner?
Kat ALAMANDA ler…hihhi

DUIT dah habis?
HUhuu……
Alamatnye tunggu NEXT Monday ler baru boleh tukar…
Itu kata BANK ler…..

Erm….. U allz dah fikir ke nak berbuka apa petang nanti?
Naimi SUDAH!!!
Hehhe… dengan bangganyer _____________________
KENNY ROGERS ROASTER.
Nyummy….. Supelicious!!!

Nuzul Quran

Thursday, August 11, 2011

4 Months


Alhamdulillah…masuk hari ni, tanggal 11 Ogos 2011,
Manja dah pun 2 bulan berada sengan kami.
Ini bermakna, usia Manja pun sudah masuk 4 bulan.
Hihihi……

Terkini, berat Manja dah 1.55 kg…
Alhamdulillah…selera makannye, bagai disuap2 KFC.
Hihihi… Mentang2le Manja mmg suka makan KFC.

Ok, nak update skit tentang Manja.
1. Manja dah tak tido dalam cage waktu malam… 
Kat ruang tamu je.
2.       Manja masih makan Avoderm+Smart Heart.
3.      Manja semakin aktif dan lasak… 
Sume tempat dalam rumah nak explore.
4.      Manja semakin hari semakin manja…
5.      Dalam kete, Manja tak duduk dalam carrier dah. 
Bebas jer…. Hihi..
6.      Lastly…. Setiap kali kami balik, mesti dia tunggu depan pintu, 
sambut kami. Hehehe…

Erm… okeylah.
Kat bawah ni, ada banyak gambar Manja yang terkini…(**)

Wednesday, August 10, 2011

Tuesday, August 09, 2011

Bersyukur Dikurniakan Kembar 4


KUALA LUMPUR 8 Ogos - Pasangan Dr. Jasmina Qamaruz Zaman, 39, dan suaminya, Hazli Zakaria, 39, bersyukur kepada Allah SWT apabila penantian selama tujuh tahun mereka untuk mendapatkan anak kedua berakhir setelah dikurniakan anak kembar empat.

Jasmina yang melahirkan kembar empat itu dengan cara pembedahan di Hospital Kuala Lumpur (HKL) pada 22 Jun lalu berkata, dia dan suami tidak pernah menyangka akan dikurniakan anak kembar.
“Kami berusaha untuk mendapatkan anak kedua selepas mendapat anak pertama Eimann Arrazi yang lahir pada 2004 sewaktu saya sedang belajar di United Kingdom (UK).

“Pelbagai usaha dibuat sehingga saya dan suami memilih untuk menjalani kaedah persenyawaan dalam rahim (IUI). Doktor ada memberitahu IUI akan membolehkan saya mendapat anak kembar tetapi saya tidak pernah menyangka ke arah itu.

Monday, August 08, 2011

Selamat UlangTahun, Mere Dhost..

Selamat Menyambut Ulang tahun Perkahwinan yang ke-3,
Buat sahabat yang tercinta, Anis dan suaminya Hazimi.
Semoga kasih sayang dan ikatan cinta yang terbina antara
Kalian berdua kekal dan terpelihara sampai ke syurga….
 Umar al-fateh dan Ahmad al-Amin
* Putera-putera Anis dan Hazimi*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...