Tuesday, August 23, 2011

Cerita Syawal ke-3, 2008 dan 2011


Assalamualaikum.
Salam Ramadhan ke-23.
Erm….. di penghujung Ramadhan ni,
mesti sumer ngah sibuk menguruskan persiapan2 raya kan?
Naimi pun apa kurangnyer.. hihihi…
Malam tadi, Naimi baru je habis menyiapkan
manik2 kat lengan baju kurung Naimi.
InsyaAllah………. Petang nanti, lepas balik keje,
nak sambung dekat bahagian badan pulak.Hiihi…

Ermmm…sebenarnya Naimi teringat sesuatu bila menjelang
Syawal ni….
Tambahan lagi selepas mendapat SMS daripada BFF Naimi pagi ini.
Heheheh…. InsyaAllah, Syawal ke-3 nanti, my BFF akan mengikat tali pertunangan dengan
bakal tunangnye… yang merangkap abang kepada BFF my Hubby.Hihi…
So classic!! Hihihi…
Walaupun sebenarnye ada yang lebih interesting lagi sebelum ini,
Di mana kawan sekelas Naimi (girl) telah pun menemui jodoh dengan abang BFF nyer
 (yang juga kawan sekelas Naimi) masa sekolah menengah dulu… Hihihi…
Itulah JODOH yang telah ditentukan olehNya…

Oklah…meh Naimi nak story skit mengenai BFF Naimi nih.
Namanya Farah Najwa bt Aziz. Umur sama dengan Naimi.
Dulu, kami sekolah rendah sama-sama, tapi tak rapat sangat.
Bila sekolah menengah, kami sekali lagi satu sekolah dan satu kelas.
Dalam kelas, kami duduk sebelah menyebelah….
Kami mula rapat sejak sekolah menengah… sume perkara kami buat bersama.
Kebanyakkan kegemaran kami, SAMA.
Kami masuk pertandingan nasyid sama2…. Masuk asrama sama2..
Makan sama2…Balik sama2… Sumelah sama2…
Banyak sangat sama2….
Tapi, yang PALING BEST…kami merupakan regu BADMINTON perempuan sekolah.
Hihih….. memang sesuai le gandingan kami berdua…
Lebih kurang handal, lebih kurang je ketinggian.
Hihi…Cume, sekarang ni, Naimi yang lebih tinggi dari die.
Hihihi……. Jangan marah eh Fa….

Actually, banyak sangat persamaan antara kami.
Sampai satu ketika masa kat sekolah…orang kenali kami sebagai adik-beradik kembar.
Ada lagi yang kata... muka kami sama...sebab tu kami dikatakan kembar.
Yeker? Entahle......Hihihi
Hihihi……Nama ayah pun sama kan? Hihihi….
Alhamdulillah…hubungan antara family kami pun baik…
Mak kepada BFF Naimi, adalah cikgu Naimi masa sekolah rendah.
Alhamdulillah……….Sekarang, BFF Naimi pun sudah menjejaki langkah maknye…
Menjadi seorang GURU…. Dan insyaAllah…bakal tunangannye ialah seorang USTAZ.

Tapi...kenapa Naimi teringat sesuatu?
Apa kaitannye dengan majlis pertunangan BFF Naimi tuh?
Ermmm..... kami SAMA lagi kat sini,
di mana dulu...Naimi ngan Hubby pun ditunangkan pada Syawal ke-3, tahun 2008.

Buat my BFF dan bakal tunangnye,
Selamat Bertunang.... Semoga ikatan kalian cepat2 dimeterai dengan sebuah pernikahan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...