Tuesday, August 09, 2011

Bersyukur Dikurniakan Kembar 4


KUALA LUMPUR 8 Ogos - Pasangan Dr. Jasmina Qamaruz Zaman, 39, dan suaminya, Hazli Zakaria, 39, bersyukur kepada Allah SWT apabila penantian selama tujuh tahun mereka untuk mendapatkan anak kedua berakhir setelah dikurniakan anak kembar empat.

Jasmina yang melahirkan kembar empat itu dengan cara pembedahan di Hospital Kuala Lumpur (HKL) pada 22 Jun lalu berkata, dia dan suami tidak pernah menyangka akan dikurniakan anak kembar.
“Kami berusaha untuk mendapatkan anak kedua selepas mendapat anak pertama Eimann Arrazi yang lahir pada 2004 sewaktu saya sedang belajar di United Kingdom (UK).

“Pelbagai usaha dibuat sehingga saya dan suami memilih untuk menjalani kaedah persenyawaan dalam rahim (IUI). Doktor ada memberitahu IUI akan membolehkan saya mendapat anak kembar tetapi saya tidak pernah menyangka ke arah itu.

“Selepas disahkan mengandung, tiga minggu selepas itu, saya sudah diberitahu akan mendapat anak kembar empat. Tidak banyak masalah sewaktu mengandung, cuma pada bulan keenam saya sudah dimasukkan ke HKL sehinggalah bersalin,” katanya ketika ditemui Utusan Malaysia di rumahnya di sini, hari ini.
Menceritakan pengalamannya, Jasmina berkata, sewaktu pembedahan, doktor mengambil masa selama satu setengah jam untuk mengeluarkan anak dalam kandungannya itu.

“Alhamdulillah, selepas pembedahan, keempat-empat anak saya, yang mana dua lelaki dan dua perempuan sihat tanpa sebarang komplikasi,” katanya.

Beliau berkata, sewaktu dilahirkan anak kembar mereka iaitu Eirfann Arrazi adalah seberat 2 kilogram (kg), Sara Yasmin (1.34kg), Eihsann Arrazi (2.1kg) dan Shaza Jasmin seberat 1.66kg.

“Eirfann dilahirkan pada pukul 2.08 petang, Sara (2.09 petang), Eihsann (2.10 petang) dan Shaza pada pukul 2.11 petang iaitu masing-masing selang seminit,” jelasnya.P/S: Bestnye..... Naimi bile lah lagi kan....

4 comments:

 1. insyaallah..kami doakan semoga kak naimi dan hubby dapat anak secepat mungkin..sabar itu indah..ameenn..=) gud luck!

  ReplyDelete
 2. Terima kasih, MAWAR... atas doanya.
  Semoga kami suami isteri kuat menerima dugaan dariNya.... InsyaAllah, setiap ujian yang disertakan kesabaran itu indah. Amin...

  ReplyDelete
 3. Be strong naimi...allah maha mengetahui...tgk hasil sabar allah bagi 4 org terus..hehehe...kn2...
  ^_^ dugaan mmg ade utk setiap insan..cume lain2 bentuknye...sm2 kite kuat ek...

  ReplyDelete
 4. Thanks Dila....atas semangatnye...

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...