Friday, October 04, 2013

Ingin Beramal? Jomla...


Berkongsilah rezeki sementara yang telah diberi pinjam oleh Allah SWT. 
Tak kiralah dengan manusia ataupun haiwan kerana semuanya makhluk ciptaanNya. 





DONATION DRIVE EXTRAVAGANZA - 150 ekor kucing2 terbiar & serahan sedang menunggu utk mendapat rumah baru di shelter Omiey Home. Bermula 30hb Sept 2013 (Isnin) jam 3petang sehingga 5hb Oktober 2013 (Sabtu) jam 8malam Omiey Home melancarkan RM10 derma bagi membantu kami. Utk membantu:




1. Cimb Omiey Home 12860001086059

2. Maybank admin 562553402447

3. Emailkan transaksi anda ke omieyhome@yahoo.com



We really need you support!



Credit to Eida.


p/s: Naimi kalu dengan kucing ni memang agak sensitive sikit…  Hihi. Well, tak kisahlah kalu pandangan orang lain berbeza2, but for me kucing juga adalah makhluk yang patut mendapat kasih sayang dari manusia.. pity them. Comel kot. Hihi.. InsyaAllah, dengan bantuan kite sume yang xseberapa ni, Allah murahkan rezeki kite plak nanti kan. Amin...

Ok, just a suggestion... salah satu cara lagi kalu nak beramal @ bersedekah, beli lah biskut (makanan kucing) tu letak dalam kereta. Kalu jumpa stray cats, bagi je makan.. Hihii.. besar taw pahalanya... cuma xnampak je. InsyaAllah... murah rezeki nanti. Amin...
 

Tak susahkan nak beramal? Selamat menderma & beramal :)



Salam Jumaat....

Friday, August 16, 2013

My Womb


Alhamdulillah… masuk tahun ni, dah 2x Naimi diberi peluang untuk pregnant.
Yang kali kedua ni, Naimi & Hubby dapat taw usia kandungan masa tu less than 5 weeks sehari sebelum raya… 7 Ogos 2013.Wawah... anak Ramadhan!!!

Namun begitu…. Susunan Allah, tiada siapa yang tahu.
Genap Syawal ke-3 (10 Ogos 2013), Naimi disahkan gugur. Huhuhu :(
Sedihnya…. Memang tak terkata, kerana pengalaman mengandung kali ni, sangat berbeza sebab kami suami isteri tahu dan rasa kehadiran dalam rahim Naimi.
Berbanding dengan keguguran tahun lepas, memang tak sesedih seperti kali ni, sebab dulu memang tak tahu pun kata preggy sebab period normal & regular.
Last year tu, Naimi tumpah darah pun lepas seminggu habis period… Banyaknye… bleeding teruk dari pukul 11 malam sampai 5 pagi kot.
Memang tak terkata la, sampai warded 3 hari & kena tambah darah 2 beg sebab asik2 pitam ja. Huhu…
Tapi kali ini, still pada peringkat early miscarriage… xbleeding teruk mcm dulu..
Darah keluar pun macam period je… just dapat MC untuk betul2 rehat kat umah je..

But at least… still Naimi bersyukur sangat2. Walaupun kali ni masih tetap bukan rezeki kami lagi untuk mempunyai anak, sekurang2nya Naimi boleh mengandung & I feel something in my womb. Tambahan lagi, masa scan aritu, nampak kantung baby dalam rahim…
Kalu nak tengok... ada dalam entry yang sebelum ni..ye.
That was the super best moment in my life!!! Thank you… Allah. For giving me such wonderful experience. (^^)

Kali ni jugak, Naimi dan 2 sahabat dunia & akhirat Naimi (Anis & Adik) sama2 pregnant… walaupun lepas tu sama2 miscarriage. Hebat kan susunan Allah? Yelah.. walaupun hajat kami ber3 nak sama2 memboyot tak kesampaian… at least, pengalaman yang kami dapat dengan sama2 pregnant dalam tempoh lebih kurang sama (maybe kurang @ lebih sehari..wallahua’lam) sangat2 menarik… sampai sekarang mcm tak percaya… tak sangka sama2 preggy aritu. Hihi…

Ape2 pun, episod kesedihan dah pun habis, insyaAllah. Lepas ni, nak focus lagi. Hihi.. mana taw, tak lama lagi boleh preggy plak dalam masa terdekat??? Allah knows the best :)
Yang penting… terima ketentuan dariNya dengan redha dan ikhlas…
InsyaAllah, pasti ada hikmah di sebaliknya… Dia lebih tau yang terbaik buat hambaNya.

Amin... Amin... Amin... Doakan Naimi ye!!!

Tq, wassalam.




Thursday, August 15, 2013

No Title (-_-)



Assalamualaikum & Salam Syawal ke-8 :)


Ok… yang ni nanti Naimi update k.. still xde mood nak cakap.
Tengok gambar jelah…


Friday, August 02, 2013

Hihihi...



Haaa… tudia!!!
Masing-masing mata terbeliak. Hahahahahhaha…

Salam 24 Ramadhan :)

Kepada yang bakal pulang ke kampong pada hari ini & hari2 yang berikutnya, 
have a safe journey k (^^)

InsyaAllah... kami sekeluarga akan pulang ke Perlis pada hari Ahad nanti, 
lepas my Hubby habis keje... 
[Tu pun kalu cuti Naimi di approve!!! huhu.. tensionnye cuti x approve lagi... huhu :( ]


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...