Tuesday, January 22, 2013

Chahaya Beauty Aura VS Chahaya Beauty Amaze


Chahaya Beauty Aura - sangat sesuai untuk kulit yang bermasalah terutamanya untuk kulit yang mempunyai masalah jerawat, masalah jeragat, masalah parut-parut jerawat, warna (tone) kulit yang tidak sekata, kulit kusam yang tidak bermaya...anda semua boleh mencuba untuk menggunakan Chahaya Aura kerana produk ini menbantu untuk mengembalikan kecantikan kulit supaya lebih licin, halus dan berseri-seri (glowing)...produk ini boleh merawat semua jenis kulit bermasalah tadi...

Harga : RM85.00 (tak termasuk pos)

Chahaya Beauty Amaze - sangat sesuai untuk kulit biasa, yang tidak bermasalah....tiada masalah jerawat yang banyak, jeragat yang tebal atau parut-parut muka yang teruk...anda boleh mencuba produk ini untuk mencantikkan lagi kulit anda supaya kelihatan lebih berseri dan putih licin...Amaze mengandungi Krim Kunyit yang berfungsi untuk merawat kulit diwaktu malam yang boleh memproses kulit mati....mengembalikan kulit jadi lebih tegang dan segar...

Harga : RM95.00 (tak termasuk pos)

4 more details, boleh tengok kat FB Naimi atau SINI k.


Monday, January 21, 2013

Review CB Amaze


CHAHAYA BEAUTY AMAZE 
SESUAI UTK NORMAL SKIN. LEBIH KEPADA PENJAGAAN KULIT UTK LEBIH GEBU,CERAH SEKATA DAN MENGHILANGKAN PARUT2 JERAWAT (RM95.00-postage excluded)

AMAZE Herbal Soap
60gm : RM20

Kesan Penggunaan:
Boleh menghilangkan parut jerawat dan jeragat. Kulit wajah akan kelihatan cerah sekata.

Cara Penggunaannya:
Basahkan tapak tangan
Gosokkan sabun sehingga menghasilkan buih.
Gosok bahagian muka dengan lembut dalam 10 saat untuk memastikan buih meresap ke dalam kulit. Biarkan selama lebih kurang 2 minit dan bilas.
Kekerapan : 3 kali sehari untuk merasai perbezaannya dalam masa 7 hari,boleh menghilangkan parut jerawat dan jeragat. Kulit wajah akan kelihatan cerah sekata

AMAZE Toner
30ml : RM15

Kesan Penggunaan:
Menjadikan muka lebih tegang dan cerah. Dapat meghilangkan garis-garis halus di wajah. Digunakan pada siang hari sahaja.

Cara Penggunaannya:
Basahkan kapas dengan air, tuangkan toner pada kapas dan disapu rata pada keseluruhan kulit muka dengan cara dari bawah ke atas.Menjadikan muka lebih tegang dan cerah. Digunakan pada siang hari sahaja

CHAHAYA BEAUTY AMAZE
DAY CREAM (Sunblock)

5gm : RM35

Kesan Penggunaan:
Krim yang diperkaya dengan AHA mampu mencerahkan kulit dan memperbaharui sel kulit mati, dapat mengecilkan pori-pori di wajah, menjadikan kulit lebih gebu dan sekata.

Cara Penggunaannya:
Sapukan Sunblock Cream secara nipis pada keseluruhan muka untuk perlindungan dari sinar UV, dan juga sebagai alas bedak. Krim yang diperkaya dengan AHA mampu mencerahkan kulit dan memperbaharui sel kulit mati, menjadikan kulit lebih gebu dan sekata

CHAHAYA BEAUTY AMAZE HERBAL CREAM (Krim Kunyit)
5gm : RM25

Kesan Penggunaan:
menjadikan wajah lebih cerah,gebu dan halus.

Cara Penggunaannya:
Selepas mencuci muka dengan sabun, lap sehingga kering, Sapu krim kunyit ke seluruh muka dengan lembut dan serata. Penggunaan Krim Kunyit adalah untuk kegunaan malam sahaja kerana ia bertindak semasa waktu tidur, menjadikan wajah lebih cerah,gebu dan halus.

Untuk maklumat lanjut, boleh tengok SINI. If berminat, boleh PM @ Wassap Naimi 0192612705 :)


Ok... Dah Jumpa @ DC Chahaya Beauty Skincare :)


Assalamualaikum.

Oke…short entry, more pictures :)

Hari Sabtu lepas (19.1.2013), Naimi dan Hubby dijemput untuk bersama2 memeriahkan sesi perasmian pembukaan new DC untuk Chahaya Beauty Skincare di Seksyen 13, Shah Alam.

Alhamdulillah…Alhamdulillah…Alhamdulillah…  

Syukur sangat2 sebab dapat bertemu dengan orang2 kuat CB nie, terutamanya Puan Pengasas iaitu Puan Wan Maridana binti Najib. Haha.. Naimi panggil Kak Ida je ha… selammmber giler.. Tapi she’s very ok je. I like :)         


 Tada... nie lah pengasas Chahaya Beauty Skincare
sangat cantik orangnya... baik sangat... sangat sporting :)

gambar sekitar majlis perasmian


Tapikan…..kalu nak cakap tentang kecantikan,seriously…Puan Pengasas ni sangat2 natural beauty. Kulit muka die sangat2 glowing..huh..memang tak puas dipandang la. Padahal die langsung tak make-up pun tau… Subhanallah…cantik. Betui…tak tipu. Yelah, die dari zaman remaja memang guna produk ni…tak mustahillah cantik begitu. Hihi…my Hubby cakap terpantul glowing2 wajah die dalam camera…




Oh ya... masa majlis ni, Naimi pun terjumpa seorang dropshipper dari Shah Alam.
Nice to see her... b4 this chatting kat FB je. Comei je orangnye...

Emmm…so, lepas ni bertambah semangat ler Naimi nak berbisnes nampaknya. Dah dapat jumpe Big Bos ler katakan. Tambahan lagi, die kenal kite…so lagi senang kan?

Hahhhh… kalu ada u all yang teringin nak berbisnes, boleh contact Naimi tau. Ada modal atau tak, boleh berbisnes. InsyaAllah, rezeki ada di mana-mana… Di samping menambah pendapatan, bolehlah cantik mcm Puan Pengasas ni nanti. InsyaAllah..belum cuba, belum tahu.

OK.. untuk maklumat lanjut tentang produk Chahaya Beauty nie, boley klik pada gambar di bawah ye..... :)



Friday, January 18, 2013

Model Tudung (^^)


Baru lepas jadi model tudung…. Hihihii.. :)
Nanti Naimi update link k, kalu berminat.
Coz I’m not the one who sell it… 
Just helping my opismate. Heeeehee :)


Review Set Chahaya Beauty Aura


Set Chahaya Beauty Aura : RM85.00

Sabun : 40gram (RM20.00)
Cara Guna : Basahkan muka terlebih dahulu menggunakan air. Setelah itu, ambil sabun tersebut dan gosok di tapak tangan sehinggalah keluar buih2nya (banyakkan buih, sabun jangan pekat). Kemudian letakkan buih ini ke serata kawasan muka dan ratakan. Gosok dengan lembut selama 20-30 saat. Selepas itu, bilas dengan bersih.
Kesan Penggunaan : Menanggalkan kotoran serta minyak berlebihan sambil mengecilkan liang-liang pori pada kulit wajah. Mencerahkan kulit selain dan juga merawat jerawat serta jeragat. Sangat sesuai untuk semua jenis kulit lelaki atau perempuan.

Toner : 60ml (RM30.00)
Cara Guna : Setelah membersihkan wajah dengan Sabun Chahaya Beauty Aura, tuangkan toner pada kapas muka dan disapu rata pada keseluruhan kulit muka dengan cara dari bawah ke atas (ELAKKAN menyapu di bahagian kawasan kelopak mata).
Kesan Penggunaan : Mengandungi ekstrak Witch Hazel untuk menyamankan dan menyegarkan seluruh kulit wajah. Mengimbangi tahap PH kulit yang bertindak mengecilkan liang-liang roma kulit pada wajah.

Krim : 5g (RM35.00)
Cara Guna : Sapukan krim secara nipis pada keseluruhan kulit muka dan leher selepas menyapu toner pada muka.
Kesan Penggunaan : Melindungi wajah daripada sinaran UV. Menghasilkan kulit wajah yang mulus, mengembalikan keayuan serta kejelitaan semula jadi kulit pada wajah. Merupakan krimpelindung UV yang turut membantu untuk mencerahkan kulit wajah.

* Untuk maklumat lanjut… boleh refer kat OFFICIAL WEBSITE sini ye :)




Tuesday, January 15, 2013

Memorial Of LOVE


Assalamualaikum..

Hai dearies….
Well2… I’m so excited to announce that my Hubby & I will go to our ‘love station’ lagi this year!!!
Oh yeaahhhh :)

InsyaAllah…. Hujung bulan nanti, kalu takde apa2 aral melintang.
Actually we all memang dah decide akan mengunjungi ‘love station’ setiap 2 tahun since married 2009. Well... this year will be our third times. Tapi kali ni, we all wat short vacation je coz our big planning will arrive soon. InsyaAllah. Ikut kepada plan asal, we all gi awal2 pagi (bertolak dari Putrajaya) to CH, then lepak2 sana… petang turun, then singgah umah sedara kat Ipoh… (Maybe jugak tido semalam kat CH @ maybe tido kat umah sedara je…hihu..)

Ok... inilah 'LOVE STATION' kami....
(gambar kat sini memang WAJIB)

Kalu nak review latest entry, boleh klik kat sini : 2009
Kalu nak review latest entry, boleh klik kat sini : 2011


So… strawberry………………………

Nantikan kedatanganku…….. (^^)


Thursday, January 10, 2013

Hero & Heroin of Our Life


Ok, today.. Naimi nak update sikit tentang my both Hero & Heroin 
which always be the goods friends of mine as well as my good & lovely buddies.
Then, let the pictures talk...

 Manja...
Our LOVELY & BEST Hero of our life.
Almost 2 years...
LOVE U, my 'mencekepep' (^^)

BayBee... 
Our LOVELY & Notty Heroin...
The most energetic cute heroine...haha.
She's almost 1 year... too fast.
Me & Hubby LOVE u so much dearie.... :)

 'Teman sekongkol' yang paling akrab nak kaco Naimi study...
Memang Fav depa dua nie...
But, i LOVE it...
hihihi

Inilah antara tempat2 favourite Manja :)

Ini pulakkk tempat2 favourite BayBee:)

Ok, that's all 4 today.
Till then, bubye...


Monday, January 07, 2013

MemBEBEL O_o


Assalamualaikum.

Hai…. Lame betol rasanya Naimi tak update blog ni.

Emmm.. hopefully it is not too late 4 me to say Happy New Year!!!
Well2… dengan bertambahnya 1 lagi angka tahun dalam calendar Masihi ni,
 maka bertambah jugaklah usia kita kan..
makin menjengah ke usia yang semakin banyak bilangannya . Hihi :)
Hopefully, dengan bertambahnye usia, maka semakin bertambahlah pengalaman dan semakin kuat kite semua melalui dan menghadapi liku2 kehidupan bergelar manusia
atau hamba kepadaNya.
 Huhuhu… (muhasabah diri jap naaa…)

Okeylah… Naimi yakin awal2 tahun nie,
ramai gegiler yang asik duk sembang2 fasal azam tahun baru kan???
Yang tahun lepas dah tercapai ke? (fikir jappp…hihu…mana leh gtau  0_O)
Ermmm… Naimi pun macam orang lain jugak..banyak betul azam yang diniat untuk tahun ni. Tapi, tak tahuler… will try my best hokey to fulfill my wishlists for 2013.
(I’m not gonna tell here wokei…)

HUmm… actually, sekarang nie Naimi ngah berPERANG
dengan final exam untuk semester nie.
Well… diam tak diam, tido…bangun…makan…main…
Tinggal lagi 3 semester lagi, InsyaAllah untuk Naimi tamatkan pengajian di UITM.
Eiii… bile ingatkan balik la… kejap je kan?
10 sem tau Naimi kena tempuh nak habiskan study.
(Wiiihu… tuler, sape suh ko tu amik degree sampai 3 universiti? harap2 ler UITM yang last)

Seriously.. sem ni rasa down sgt2, Tuhan je tahu.
Hampir 9/10 memang putus asa..
Ape taknye, last minute study, assignment2 lecturer2 bg lambat..sumenya serba tak kena.
Huhuhu… sem ni asik ulang2 cakap kat Hubby nak QUIT je.
Tapi, tau2 jele kan..kena marah. Kene berleter Blalalalalalala…Uhuhuhu :(
At last…. Akan dipujuk balik.. Yey (^^)
Love U my dear Hubby.

HUmmm..sekarang ni, setelah habis 2 paper (tinggal lagi satu this coming Saturday) baruler rasa insaf sikit. Hihi.. baru terbuka mata hati ni…
Duk kutuk2 balik perbuatan yang melampaui batas tu….

Ish2 Naimi… apa punca jd mcmni? Kemon la.. lagi 3 sem tau. Syg sangat2..duit,masa,tenaga..sumelah. InsyaAllah, slps ni akan ada sinar kebahagiaan atas semua jerit perih bljr ni. Tauuu…bljr,bekerja dan masa yg sama be a WIFE..sangat2 mencabar. But He knows the best 4 u. Sume yg terjadi waktu dan saat ni adalah untuk masa hadapan. Tak dak yg boleh merubah kehidupan kita,melainkan diri kita sendiri. Ingat…setiap org, lain dugaan & cara Allah uji. U can handle it, dats why He tested u. I know, I can do it. I’ll do my best for my best future of life. We’ll never know what will happen next, right? Then,enjoy this moments (student’s life)..one day, I am very sure that I will miss this moments!!!
Hummm.. tak semua orang diberikan peluang seperti kita alami sekarang.
Experiences (Good/Bad) Are The Best Teachers, right? Itulah yg telah membuatkan kita menjadi siapa diri kita sekarang :)

Oooppsss.. enough with my bebelan terhadap diri sendiri, hokey!
Ok.. dah semangat nak study balik untuk next last paper…
Anyway, kalu da kawan2 yg sudi share sikit something yg boleh motivate Naimi, sangat2 dialukan… (actually really need it now)

Till then, x.o.x.o

Hihihi… Bubye.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...