Monday, January 07, 2013

MemBEBEL O_o


Assalamualaikum.

Hai…. Lame betol rasanya Naimi tak update blog ni.

Emmm.. hopefully it is not too late 4 me to say Happy New Year!!!
Well2… dengan bertambahnya 1 lagi angka tahun dalam calendar Masihi ni,
 maka bertambah jugaklah usia kita kan..
makin menjengah ke usia yang semakin banyak bilangannya . Hihi :)
Hopefully, dengan bertambahnye usia, maka semakin bertambahlah pengalaman dan semakin kuat kite semua melalui dan menghadapi liku2 kehidupan bergelar manusia
atau hamba kepadaNya.
 Huhuhu… (muhasabah diri jap naaa…)

Okeylah… Naimi yakin awal2 tahun nie,
ramai gegiler yang asik duk sembang2 fasal azam tahun baru kan???
Yang tahun lepas dah tercapai ke? (fikir jappp…hihu…mana leh gtau  0_O)
Ermmm… Naimi pun macam orang lain jugak..banyak betul azam yang diniat untuk tahun ni. Tapi, tak tahuler… will try my best hokey to fulfill my wishlists for 2013.
(I’m not gonna tell here wokei…)

HUmm… actually, sekarang nie Naimi ngah berPERANG
dengan final exam untuk semester nie.
Well… diam tak diam, tido…bangun…makan…main…
Tinggal lagi 3 semester lagi, InsyaAllah untuk Naimi tamatkan pengajian di UITM.
Eiii… bile ingatkan balik la… kejap je kan?
10 sem tau Naimi kena tempuh nak habiskan study.
(Wiiihu… tuler, sape suh ko tu amik degree sampai 3 universiti? harap2 ler UITM yang last)

Seriously.. sem ni rasa down sgt2, Tuhan je tahu.
Hampir 9/10 memang putus asa..
Ape taknye, last minute study, assignment2 lecturer2 bg lambat..sumenya serba tak kena.
Huhuhu… sem ni asik ulang2 cakap kat Hubby nak QUIT je.
Tapi, tau2 jele kan..kena marah. Kene berleter Blalalalalalala…Uhuhuhu :(
At last…. Akan dipujuk balik.. Yey (^^)
Love U my dear Hubby.

HUmmm..sekarang ni, setelah habis 2 paper (tinggal lagi satu this coming Saturday) baruler rasa insaf sikit. Hihi.. baru terbuka mata hati ni…
Duk kutuk2 balik perbuatan yang melampaui batas tu….

Ish2 Naimi… apa punca jd mcmni? Kemon la.. lagi 3 sem tau. Syg sangat2..duit,masa,tenaga..sumelah. InsyaAllah, slps ni akan ada sinar kebahagiaan atas semua jerit perih bljr ni. Tauuu…bljr,bekerja dan masa yg sama be a WIFE..sangat2 mencabar. But He knows the best 4 u. Sume yg terjadi waktu dan saat ni adalah untuk masa hadapan. Tak dak yg boleh merubah kehidupan kita,melainkan diri kita sendiri. Ingat…setiap org, lain dugaan & cara Allah uji. U can handle it, dats why He tested u. I know, I can do it. I’ll do my best for my best future of life. We’ll never know what will happen next, right? Then,enjoy this moments (student’s life)..one day, I am very sure that I will miss this moments!!!
Hummm.. tak semua orang diberikan peluang seperti kita alami sekarang.
Experiences (Good/Bad) Are The Best Teachers, right? Itulah yg telah membuatkan kita menjadi siapa diri kita sekarang :)

Oooppsss.. enough with my bebelan terhadap diri sendiri, hokey!
Ok.. dah semangat nak study balik untuk next last paper…
Anyway, kalu da kawan2 yg sudi share sikit something yg boleh motivate Naimi, sangat2 dialukan… (actually really need it now)

Till then, x.o.x.o

Hihihi… Bubye.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...