Thursday, December 30, 2010

30 Dec 2010


EVERY SUNRISE IS THE BEGINNING OF A NEW DAY. LET IT BE SOMETHING GOOD.

Wednesday, December 29, 2010

Ayat-Ayat Manzil

Semalam Naimi dan Hubby pasang beberapa potong surah ayat-ayat Al-Quran dalam ayat Manzil. Hari Isnin lepas amik dari salah sorang kakak opis, katanya tryla pasang ayat-ayat Manzil ni. Kalu betul2 benda ada kat rumah kami, memang akan berkesan insyaAllah. Malam pertama kami pasang, mula2 dengar orang duk sepahkan kayu kat atas umah. Dekat2 penghujung ayat tu dengar lak bunyi ketuk2 atas rumah. Feel Naimi lps je dengar ayat2 tu, Naimi dapat rasakan yang rumah Naimi sunyi sangat, mcm tiada penghuni langsung. Berbeza sangat. 

Monday, December 27, 2010

Family Day JPN [After Show]

KAMU SEMBAHYANG LIMA WAKTU TETAPI.....


KAMU SEMBAHYANG LIMA WAKTU TETAPI......
kamu hanya ingat pada Allah hanya lima waktu itu saja dan pada masa lainnya
kamu lupa padaNya.Jika sembahyangmu 10 minit , cuma 10 minit itu saja ingatanmu
padaNya.Mungkin dalam 10 minit itu pun kamu ingat selain daripadaNya.

Friday, December 24, 2010

Family Day JPN [Kalau Berpacaran]


Family Day JPN [Jangan Tunggu Lama-Lama]


Cube teka siapa yang jadi actor and actress nye? Me and my Hubby!! My GOD.. Sabar jelah. Tak pasal2 Naimi and Hubby lak kena acting ikut lagu yang akan dinyanyikan malam tu nanti. Ingatkan Naimi jadi orang belakang tabir jew... Huhuhu.. Alasannya sebab we all dah kawin, so bleh lah pegang2, duk rapat2... Memang logik alasan tu, tapi, kami sangat2 kesuntukan masa sebenarnya. Dahla berdebar2 and takut tak menjadi sebab Naimi memang malu gila kalu kena act kat atas pentas. My Hubby ok jer sebab dia memang tak malu... hihihi, jangan marah eh... Actually my Hubby memang sangat2 sporting and suke. Masalah yang paling besarnya ialah kami kesuntukan masa utk praktis. Ada yang siap kata, tak pe, korang leh praktis dlm bilik nanti. Tapi masa duk bincang2 tu dah 6.30 ptg lebih... Dinner nye jam 7.30 malam, mana sempat. Dahla Tan Sri Peguam Negara pun ada nanti. Haru2... Sampai je dlm bilik, lepas je mandi2 and solat, sempatla kami praktis dua tiga kali. Tapi, manalah cukup... Dah la gementar gila. First time Naimi perform ngn Hubby, dulu waktu sebelum kawin, mana penah.... Malu2.... Nak ketawa pun ada bila terpandang muka Hubby, even masa praktis berdua. Huhuhu... Apa lah yang bakal terjadi kat pentas nanti... Kata Hubby dengan semangatnye, kite wat spontan jela.. Ok, I’ll try. huhuhu...

Family Day JPN [Preparation 4 Our Show]


Berikut adalah gambar2 yang sempat di catch waktu wat perbincangan untuk persembahan malam dinner Sabtu tu.. Herm, memang tersangat2 last minute punye preparation sebab maybe the other Division dah wat awal2 lagi. Cadangan oleh my big boss iaitu Tuan Nasir ialah seorang nyanyikan lagu and the rest berlakon. Hahahah... Tapi nak perform lagu apa? At last, persetujuan yang telah dicapai ialah untuk perform lagu dari Sweet Charity [Jangan Tunggu Lama-Lama] and lagu Kalau Berpacaran yang agak2 tengah hits sekarang ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...