Tuesday, August 28, 2012

Assalamualaikum


Jemputlah ke blog baru Naimi… di SINI.

Pssst..Jangan lupe FOLLOW ek.
Tq :)

Friday, August 17, 2012

amik kesempatan

Di mana kita beraya memang penting…
Tapi… yang lebih penting ialah dengan siapa kita beraya :)
kan?kan?
hihihii...
 


Wednesday, August 15, 2012

Terkenang Kembali........... (*_*)

FIRST TIME dapat kad raya dari KEKASIH.
Ehhehe… :)
Dapat lagi………suwiiiit :)

P/S : Antara kad2 raya pemberian my Hubby (masa berCINTA) yang sempat Naimi scan…

Monday, August 13, 2012

Hari Jadi MANJA :)


Dah lama Naimi tangguh nak post entry ni...
Well.... Ni gambar2 sepanjang ‘sambutan’ birthday my MANJA for its first year :)

 muka TAK rela ..........hahahha
 lama tu jele....tengok...dah nak main2

Emm... kami sambut BESDAY Manja simple2 je.
E2 pun, seminggu lepas tarikh kejadian (11.4.12) sebab pada hari kejadian, Manja tak sihat.
So...No mood at all. Makan pun tamau.
Kami bagi dia makan IKAN puas2..
pakaikan BAJU baru beli dan TOPI yang Naimi wat sendiri utk die.

Manja sekarang ni dan SETAHUN 4 Bulan (^^) 

JADI :)


Salam Ramadhan yang ke-24.

Haa…layan jelar.
Nasi berianiku.... Last week punye ceghito.

Nasi Beriani :)
 Ayam Masak Merah SUPER Simple
Tomato Salsa 
(my Hubby kata plg BEST dari Saba' & Rawsha)


Hihih... 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

2 be continued...

Wednesday, August 08, 2012

Wordless Wednesday


Hai2….

Dah fikir apa juadah berbuka puasa petang ni?
Hihihi…  :)
I nak masak

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 NASI BERIYANI & AYAM MASAK MERAH

Tak sabarnye nak tengok reaksi my Hubby nanti :)
Harap2 menjadile... InsyaAllah.

Tuesday, August 07, 2012

Story Mory :)


Assalamualaikum dan Salam 18 Ramadhan :)


Okeh…. Hari ni Naimi nak story-mory tentang persiapan RAYA.
Wihuw…. Naimi PASTI ramai yang dah memborong kan untuk raya tahun ni.
Naimi & Hubby pun same jew… Tak mahu ketinggalan.
Walaupun we allz sambut raya di BANDAR tahun ni,
op koz raya harus dirai dengan penuh kesyukuran dan kegembiraan….

Ok2…. Just nak UPDATE!

We allz dah …. 
(1) Tukar duit raya
                                  (2) Dah beli baju raya sepasang+sedondon (Tema MANJA tau..)

InsyaAllah… hujung minggu ni, misi bakal diteruskan lagi.

P/S : Alhamdulillah..Ramadhan kali ni, Naimi banyak masak di umah berbanding makan@beli makanan di luar.. hihihi.. Tahun2 sebelum ni, xberkesempatan sangat sebab masih dalam semester pengajian. TQ Allah.


Monday, August 06, 2012

Warkah CINTA....

CREDIT : GOOGLE IMAGE
Jom kite perbanyakkan membaca warkah2 CINTA dari NYA…

MENANG SOKONG..... KALAH KUTUK....


Assalamualaikum.. dan Salam Ramadhan yang ke-17.
Semoga semakin hari semakin bertambah iman dan amalan kita semua.. InsyaAllah.

Emmm…nampaknya hot TOPIK  hari ni, semestinya tentang kekalahan Dato’ Lee Chong Wei dan kempunan nak merasa BR ataupun nak dapat cuti free kan? Hihihi… Lawak2…

Macam2 pandangan orang kan? Emmm.. well2, semuanya pandangan semata2.
Semua orang berhak memberi pandangan masing2… Ada yang masih menyokong DLCW dan tak kurang ramainye ada yang menyumpah seranah marahkan DLCW atas kekalahan beliau dalam game FINAL Single Badminton Match di Olimpik 2012 malam tadi. Well2…. It’s just an opinion.
Kalah ke....memang ke, masing2 sibuk nak mengomen kan??? Biasalah.... :) 
[HOT fm pun bincang topik ni pagi tadi....]

Dek kerana itu, Naimi sendiri terpanggil nak berikan pendapat, pandangan serta apa2 jele yang seumpama dengannya berkaitan isu HANGAT nie. 
Nak setuju atau tak, terpulang kepada masing2 sebab..... (pikirle sendiri.hahahah)

Wednesday, August 01, 2012

Allah sayang... InsyaAllah :)


Salam Ramadhan ke -12.

Cepat betul masa berlalu….dah hampir separuh Ramadhan kan?
Naimi diizin Allah untuk sakit hari ni.. sebenarnya bermula dari petang semalam lagi.
Kat opis asik2 bersin je… bila malam je, badan mula panas2, hidung berarir dan tekak sangat2 perit dan pedih.. Lepas je berbuka, Naimi baring je atas katil, tido…sampaile Hubby balik suapkan ubat. Thanks sayang!

Hemmm… Arini Naimi masuk opis mcam biasa. Badan dah mula kebah pagi tadi, cume selesema dan batuk je masih ada. MasyaAllah…kat opis ni sejuk yang amat.. Badan mule rasa panas balik.
My Hubby baru je mesej…die pun asik2 bersin je dari pagi tadi. Adakah???

p/s: Orang sakit tu bermakna Allah sayangkan die…. Allah uji orang2 yang Dia sayang.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...