Wednesday, April 18, 2012

LORI itu.......... Eiii... Marah2


Assalamualaikum….

Hari ini, Naimi nak sambung entry yang lepas.
Emmm.. sejak akhir2 ni, Naimi agak bz kat opis, so.. lambatle skit nak update BLOG nie.

Ok..back to the topic.
Dipendekkan cerita…. 

Last Thursday (12 April 2012), I had an accident with “LORI TANAH” on my way to UITM.

Petang tu, Naimi gerak lewat ke kelas. Dalam 6.15pm, kawan2 sampai kat umah Naimi,
we all terus gerak. As usual, melalui highway ELITE.
Lepas je tol Putrajaya, turun selekoh untuk ke highway ELITE, my Hubby drive kat lane tengah.
At that time, depan kami ada sebuah LORI besar, tayar 8 (4baris, setiap baris ada 2 tayar).
Yang pastinye….muatan tanah la…

That time, terdetik dalam hati, nak suruh my Hubby cepat2 potong je LORI tu.
Hemmm… belum sempat buka mulut, tibe2 dengar satu letupan yang maha kuat dan dalam sekelip mata pandangan depan we all menjadi putih.

Serius.......Langsung tak Nampak apa2… sume terdiam masa tu.
Tup2…dalam beberapa saat (waktu menghayati keputihan itu), gedebannnng!!!
Satu objek hitam dan besar menghempap dengan kelajuan maksimum ke bumper my ensem HR dan kemudian ke bonet, cermin hadapan dan terus ke atas.

Dengan berhati2, my Hubby tukar laluan kiri dan terus bagi signal untuk berhenti.
Dalam hati….. dup dap dup dap… Kaki menggeletar. Mata nak nangis, tapi tahan.
Huhh… sume pakat keluar tengok apa jadi. Ntahle…. Naimi tak brani nak kuar tengok what had happened to my HR.

Nasib baiklah my Hubby yang drive.
Kalu Naimi sendiri yang drive, nauzubillah… Maybe I can’t control the car and maybe we got crashed with another car or maybe with that “LORI TANAH”.

Ingatkan hanya kesan2 tayar lori je yang kena kat HR, rupe2nya ada dua tempat di bonet HR yang kemet. Bumper jatuh and lampu signal kanan rosak (pecah dan wayar putus).

 Inilah LORI TANAH tu... Kat sebelah kanan tu, drivernye
   Tayar nilah yang pecah.
Satu lapisannye pecah dan terhumban ke atas HR sepenuhnya
Hambekkk... terbaik punye no PLAT


   sedih woo...



Gambar2 adalah kdt kepada my Hubby.

( Sambung next entry )



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...