Thursday, January 19, 2017

FaizNaimi TOUR LONDON EUROPE 2015 ~ Part 1

19.01.2015




Bermulalah perjalanan kami ke UK...

Kami naik Malaysia Airlines MH0004. 
Seingat Naimi, flight kami pukul 9.15 pagi. 
Sebelum subuh lagi kami dah menapak ke Putrajaya Sentral untuk naik ETS ke KLIA. 
Alhamdulillah kami dapat naik second train utk haritu. 

Hihiih...dalam pukul 5.00 pg kalau xsilap Naimi.


Tu MH0004 kami :)


Perjalanan ke UK (Heathrow Airport) daripada KLIA lebih kurang 16 jam....emmmm dalam waktu itu bemula lah aktiviti-aktiviti makan minum kami (MAS agak mewah bab ni kan) dan aktiviti menelaah filem2 atas awan. Tido...xtau lah nak cakap berapa kali. Tido ~ bangun ~ makan ~ gi toilet.. tp still xsampai-sampai lagi.


Walaupun perjalanan agak memakan masa..seriously kami enjoy sangat sebabnya kami sangat appreaciate travel kali ni. Hihihi... Al-maklumlah xpernah terbayang..even tak pernah pun ada angan-angan nak melancong ke sana seumur hidup. Semuanya (beli tiket & plan ke sana) terjadi dalam sekelip mata je. Nanti Naimi share total lost sepanjang perjalanan kami Tour UK dan Europe ye.


Dah nampak kota London dah :)



Alhamdulillah kami dah selamat mendarat di UK. 

Sempatlah pose dulu kat UK Border ni untuk kenang-kenangan :)



Hihi..total bag kami bawak untuk 2 minggu travel :)

Masa mula-mula sampai di Heathrow, kami sampai lebih kurang jam 4.15 ptg (waktu di London). Memang gelap gelemat... Sejuk bedi bak kata orang Utara... Sebab masa ni UK musim winter, memang cepat gelap. Walhal masing-masing dah pakai longjohns dah... Sejuk yang amat. Suhu masa ni 1 darjah celcius je...

Dalam setengah camtu, mini caravan (Toyota Wish)) kami pun sampai..
Bermulalah perjalanan kami yang seterusnya...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Overall Perbelanjaan Tour UK & Europe

Harga Tiket MAS : RM8000.00 (2paxs)
(KLIA - Heathrow LONDON)
(Charles De Gaulle PARIS - KLIA)

Hotel : RM5000 (2paxs)
Amsterdam
Paris
London
~ sumenya booking dan bayar awal

Persediaan sebelum : RM3000.00
- Winter Coat
- Kasut Tebal (Timberlands)
- Long Johns
- Stoking
- Baju tebal
- Makanan tin, coklat, biskut, keropok, maggi dlln...

Overall perbelanjaan kat sana will be updated on my last entry ye!!


To be continued Part 2







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...