Monday, February 13, 2012

CHAHAYA Whitening ^^ CHAHAYA BEAUTY Aura1set  Chahaya Beauty Aura(Chahaya Whitening) harga RM85.00
Untuk pembelian berasingan:-
Sabun RM20.00,Toner RM30.00 & Cream RM35.00

KANDUNGAN 1 SET CHAHAYA WHITENING
 SABUN  1 =40 GRAM
TONER 1=60 ML
 KRIM 1=5 GRAM
KELULUSAN DARI KKM (NOT 100403145K)
KTO289368-A
SERTA BERDAFTAR DENGAN DRUG & COSMETIC
(REGULATION 2007)
BIRO PHARMACEUTICAL SERVICE)


Rahsia kecantikan turun-temurun yang dirumus khas bagi membantu mengurangkan kesan parut jerawat, mengurangkan kewujudan jerawat dengan mengelupas secara lembut. Mengatasi kecelaan jeragat serta kulit menjadi lebih berChahaya cerah berseri dan membuatkan kulit tidak kusam lagi.
 • mengandungi Witch Hazel untuk menyamankan dan menyegarkan kulit muka anda.
 • menanggalkan kotoran serta minyak berlebihan sambil mengecilkan liang-liang roma kulit
 • melindungi kulit dari sinar UV matahari dan juga bertindak sebagai "Sun-Block"
 • memberi Chahaya baru kepada wajah anda
Cara Penggunaannya:
Perkara utama yang perlu ada sudah tentulah Facial Bar, Toner dan Cream Moisturizer. Jika anda belum mempunyainya lagi, apa tunggu lagi, dapatkan segera.
 1. Basuh muka anda terlebih dahulu dengan air.Setelah itu, ambil Facial bar dan gosok di tapak tangan anda (sabun jangan pekat, banyakkan buih) sehinggalah anda mendapat buih darinya. Kemudian letakkan buih yang anda dapat dari Facial bar ini ke muka anda. Ratakan ke seluruh bahagian muka (jangan Scrub), terutama bahagian yang bermasalah seperti jerawat, jeragat, dan sebagainya. 
 2. Setelah itu bersihkan wajah anda dengan air bersih. Lap sehingga kering.
 3. Sapukan toner ke muka anda menggunakan kapas muka sehingga ke leher. Sapukan nipis-nipis menggunakan kapas muka(elakkan menyapu di kelopak mata). Sapukan 1 kali sehari waktu pagi sahaja.
 4. Sapukan cream mouisteriser ke muka anda perlahan-lahan sehingga rata.Dinasihat sapu juga ke leher supaya tone warna kulit adalah sama dengan wajah anda.
 5. Disyorkan untuk anda menggunakan produk ini 2 kali sehari (toner 1 kali sahaja/pagi) (pagi dan petang / malam) untuk mendapatkan hasil yang maksimum ke atas kulit wajah anda.

 Kesan Selepas Penggunaan:
Kesan dan tindak balas berikut mungkin berlaku keatas anda. Itu adalah perkara biasa yang mana jika ada kesan dan tindak balas maka itu bermakna produk yang anda gunakan benar-benar memberi kesan.
1. Kulit menjadi kering
Lapisan kulit mati akan terbentuk hasil dari pembentukan dan penghasilan sel baru. Ini akan membawa kepada lapisan tersebut tertanggal. Untuk mengurangkan masalah ini, gunakanlah cream mouisterier lebih.
2. Kulit menggelupas
Kulit baru terbentuk dan ini menyebabkan kulit lama yang telah mati akan mula tertanggal. Kebiasaannya dapat diperhatikan kepada jenis kulit biasa dan kering. Kemungkinan juga akan memakan masa yang lebih, bergantung kepada kulit individu. Teruskan penggunaan.
3. Tumbuh Jerawat (jarang-jarang berlaku)
Itu adalah salah satu proses "detox" atau menyah toksin. Jerawat akan hilang dalam masa singkat, walaubagaimanapun bergantung kepada kulit individu

Seeloknya anda menggunakan produk dengan cara yang betul dan berterusan, seperti mana yang telah diterangkan diatas. Ini akan memberikan hasil yang maksimum kepada kulit anda. Jangan gunakan produk lain sekiranya menggunakan produk ini, kerana ia boleh mengganggu proses rawatan yang dijalankan.


Sekiranya anda berminat untuk mencuba produk ini, bolehlah tinggalkan pesanan di ruangan komen di bawah, ok (^^)..
InsyaAllah, after this, Naimi akan update lagi entry2 tentang produk yang telah mendapat tempat di hati wanita2 di Malaysia ini....

1 comment:

 1. assalamualaikum. kak kalau nak beli sabun je. cod dekat putrajaya boleh?sy duduk presint 5. email detail boleh dekat nurulstar@gmail.com

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...