Tuesday, July 17, 2012

Lari...........................Kejar...............................


Assalamualaikum…

Selamat Menyambut kedatangan Ramadhan yang sangat2 ditunggu dan dirindui.

Petang semalam, Naimi dan Hubby bawa Manja jumpe Vet utk routine check-up..
Vet bagi ubat cacing... Mcam biasa..mule2 Vet akan timbang Manja…
Well…Manja dah 4.17kg. Ringan le jugok….. agaknye sebab Manja nie jenis yang agak particular kot dgn makanannye… Iyelah, asik nak mkn ikan rebus je… yang fresh2 je, yang dah agak2 nak berbau…jangan haraple…. Makanan Whiskas yang keras plak, amat jarang nak makan….memilih…. huhuhu…kalu die nak makan pun, bile my Hubby paksa, n nak amik hati punye fasal…Manja akan telan 2-3 biji je Whiskas tu…. Boleh bayang tak? Kucing secerdik tu??? Just utk amik hati je………….lepas tu, dia tinggalle.. huish2… :p

Ha...sambung cite balik na..
Lepas je Vet timbang, sepatutnya die akan cek badan Manja dlln.
Tapi....belum je sempat Vet wat rutinnye, 
Manja dengan nekad pecut lari turun dari meja dan berlari keluar dari bilik Vet seterusnya ke luar (dalam kawasan Pet Shop).
Naimi ape lagi..dengan payung nye, terus kejar Manja cepat2.
Tibe2 dengar bunyi....gedepang!!!! Manja terhantuk kat pintu kaca depan Pet Shop.
Mujurle pintu tertutup...kalu tak, lepas luar le Manja gamaknye.
huhuhu.......

Emmm...lepas tu, Manja menyorok belakang akuarium yang ada arnab2 comei 
dengan badan menggigil ketakutan. Dahle orang ramai masa tu.
Sume jadi saksi kejadian 'tragis' tu....
Naimi panggil2 Manja..pujuk die kuar... pelan2 Manja merangkak keluar dgn badan menggigil2.
Naimi pun pegang dan dukung Manja... Time tu, baru perasan pakat duk tengok je...
Hihihi... Manja peluk je badan Naimi kuat2...Sian die.
Hihihi...... Lawak2... Manja jangan wat lagi eh perangai macam tuh...
malu2.... (^^)


1 comment:

  1. salam kenal ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...