Tuesday, July 24, 2012

This Year…. My Turn. But, I’m Ready……..


Assalamualaikum.
Salam Ramadhan ke-4.

Macam mana puasa hari ni? Ok ke tak? Naimi masih belum berkesempatan lagi nak merasa berpuasa pada bulan Ramadhan tahun ni. Maybe tomorrow, insyaAllah.

Oh ye…. Korang raya mana tahun ni? Yang solo tu, tak acile…yang dah kahwin tu.
Jangan gado2 tau…. Bincang elok2.
Kat mana2 sambut pun takpe, asalkan dapat bersama kan??? Kan???

Okey…cakap pasal giliran, tahun ni memnag turn rumah Naimi.
(walaupun jarak umah Naimi&Hubby hanya sekangkang kera) hihihi :p
Emm… tapi, kita manusia hanya mampu merancang.
InsyaAllah, tahun ni, Naimi, Hubby and Manja akan sambut raya di Putrajaya je.
My Hubby kena keje... So, as a wife, I'll be with him..


Agak2 Naimi sedey tak? 
Tipula..kalu kata Naimi tak sedey. Sedey kot beraya di perantauan tanpa BIG Family.
Walau ape pun, Naimi kena utamakan suami Naimi.
kalu dulu b4 kawin, memangle Mak dan Ayah keutamaan...but now, husband is my priority.
So... Naimi tanam dalam hati, Naimi kena bersyukur, sekurang2nya Naimi tak beraya sendirian.
Naimi ada suami di sisi... He needs me.
So... Naimi dah tak sedey2 lagi. Memang dah accept the fact dari awal tahun lagi
 (sebab dah jangkakan hal ni awal2 lagi...Hubby dah gtau awal2 kan)

Well......... bagi Naimi, raya kat mana pun takpe.
As long as my Hubby wif me... PLUS PLUS kehadiran Manja yang disayangi.
Hihihi... walau apepun, psiapan raya tetap dijalankan.
InsyaAllah...

Oh ye.... we all maybe balik kampung raya ke-4 nanti.
Sempatle masa kenduri sepupu my Hubby nanti, raya ke-5.

Emmm... nanti nak g beraya mana?
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...