Monday, March 05, 2012

AKU JELES!!!


Bismillahhirrahmanirrahim….

Assalamualaikum…

Alhamdulillah, dah pun masuk bulan March… cepat betul masa berlalu.
Humm… agak lama jugak Naimi menyepi dari dunia blog ni.
So, today…Naimi nak citer sikit mengenai perkembangan terbaru diri Naimi.

Well….nothing special about me, myself. Maybe to others…. Might be.
Ermm…tatau macam mana nak mulakan bicara. Rasa macam mana eh..

Ok…. First thing… according to my entry 2day, AKU JELES!

Yes!!! Of coz… Naimi sangat2 cemburu pada teman2 yang bakal mempunyai cahaya mata.
Biarpun baru je melangkah ke gerbang perkahwinan…. Mereka dah positive.
Sedangkan Naimi? 27 March 2012 ni, insyaAllah akan genap 3 tahun Naimi dan Hubby melayari alam rumah tangga yang penuh dengan onak dan badai, suka dan duka.

Adoooiiiiiiiiii…serius Naimi jeles.
Even Naimi dah yakin Naimi tabah dan redha dengan ketentuanNya…. Namun jauh di sudut hati ni, masih ada rasa cemburu tu… 

Bukan Naimi tak hepi utk kwn2…tapi, Naimi sedih dgn nasib diri.
Mujurlah Allah kurniakan Naimi suami yang sangat2 memahami dan tidak penah merungut.
Selama ini, my Hubby la yang paling banyak memberikan dorongan dan semangat untuk Naimi…. Family kedua2nya dan sahabat2 Naimi. Alhamdulillah…syukur, Naimi tak kesorangan.

TAPI…… tanggal 19 February 2012 telah mencipta sejarah tersendiri dlm kehidupan Naimi dan hubby. Doktor Khairiah telah mengenal pasti CYST di sebelah kiri ovary Naimi kira2 3.5cm.. Masa tu, Naimi dan Hubby rasa terpukul sangat2 dan seakan2 kena panahan halilintar je… Fikiran tak yah kata la…memang melayang2 la….. lebih2 lagi, bile doctor cakap “kena OPERATE untuk buang CYST tuh….”.

WHAT? OPERATION?

Oh no……..

Sepanjang hidup Naimi, benda2 berkaitan hospital lah Naimi paling anti. Kena inject pun boleh nangis… (tibe2 teringat masa inject time nak cek darah utk kahwin dulu…..siap menitik kot air mata plus dgn sedikit jeritan..sampai nurse tu cakap..ala..sikit je pun.) Hadooiiii….. Nikan pula operation? Hoohohooho….

:
:
:
To be continued…………



4 comments:

  1. mmg kena operate kalo cmtu naimi, fkrkan asben n diri sndiri bukan utk sape pun, insyaAllah semuanya akan ok perhaps operate tu naimi akan 'tido' jap so mmg x rasa apa2

    ReplyDelete
  2. naimi....
    xsalah kalo kite usaha dgn cara yg doktor ckp tu...
    Insyallah lps je buang CYST tu mn tau ko blh pregnant...
    tu kn rezeki...
    aku sentiasa doakan yg terbaik utk ko ye....

    ReplyDelete
  3. Kish: Habisle robek perut aku nanti....huhuhuhu...

    Kak Zura: Naimi takut kak...mcm2 naimi dgr.uhuhuhu

    ReplyDelete
  4. ish...demi 1 nyawa naimi...
    esok bile dh pregnant ko xkn kesah nye dh robek ke ape ke...aku pun robek gk perut ni ha utk kuar kn Mamat Ecad tu...berbaloi rsnye...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...