Wednesday, March 07, 2012

Keputusan..


OK….

Kite sambung cite kat ENTRY yang lepas.

Masa lepas dapat tau kondisi Naimi, kami laki bini asik termenung je…
Nangis tu tak payah kata le…. Jadik macam tatau nak wat apa.
Of course tak leh terima kenyataan lagi…
Ditambah le pulak…keesokannya Naimi sakit lagi and terpaksa MC.

Hermmm…. Dalam 3 hari macam tu, baru kol gtau parents kat kampung.
Iyelah…pada siapa lagikan kami nak mengadu.
Kalu kami je, memang dah buntu dah fikirkan solution… yelah, kamikan masih muda.
Belum cukup garam lagi le…
Sampaikan kami wat keputusan nak balik kampong minggu tu jugak, sebab nak tenangkan fikiran yang  amat2 le kusut.

Alhamdulillah…day by day…. Naimi dan Hubby semakin tenang dan 4 me myself,
jujur dah boleh terima kenyataan.
So…akhirnya kami putuskan untuk balik kampong minggu ni je…
Tapi dalam masa yang sama, mcm2 pendapat orang bagi.
Ada yang kata terus operate je buang…senang!
Ada yang offer g perubatan tradisional le…homeopathy le..
Hummm…naik pening lagi nak fikir apa yang sesuai dan terbaik.

My parent sebelah hubby pun suruh berubat tradisional je dulu.
Then, kalu tak sembuh gak, baru operation.
My parent pulak prefer utk operate je, tapi boleh ikhtiar cara lain lagi… tapi terpulangle.

Entahle….. susah nak wat keputusan.
Macam2 kena fikir…. Especially masa.
Iyele….minggu ni Naimi dah start kelas.
Kalu berubat biasa, mesti amik masa nak tengok keadaan cyst tu…dah kecut ke, ok ke tak.
Kalu operate pun, bile nak wat? Cepatke baik bekas operation tu? Kelas mcmana?
HUhuhuu…………….

Bulan ni, Naimi lewat period 4 hari.
Sebelum ni, tak penah pun lambat.
Maybe sebab benda tu kot… tapi, dah lama tak sakit….last pun kene 20 Februari lepas.
Dah hilang ke benda tu?

Actually…doctor bagi Naimi dan Hubby masa utk fikir dan buat keputusan sampai Naimi habis period bulan ni…

Then………what should I do?

Kalu tamau operate, memangle tak sakitkan…tapi, manalah taukan…tengah2 sibuk dalam kelas dengan test le..itu ini…tibe2 sakit menyerang mcmana? Kan lagi rugi….
Hummm….Adoi2…

Sape boleh tolong???
Huhuhuhu… =(

InsyaAllah…hujung minggu ni,Naimi dan Hubby akan balik kampong sebab kebetulan ada kenduri sepupu. Then, maybe time nilah nak bincang2 dengan both family tentang cara terbaik untuk semua masalah ni….

Semoga dengan UJIAN ini, dapat menguatkan lagi hubungan kasih sayang antara kami suami isteri…

P/S: bersyukur sangat2 Ya Allah…sebab KAU kurniakan suami yang amat2 memahami diriku. Dalam soal anak, my Hubby tak penah mendesak..asalkan kami berdua bahagia kerana bukan anak sahaja penentu kebahagiaan kami…. Apa yang penting bagi kami ialah, mengejar redhaMu, Ya Allah…


3 comments:

  1. dear....
    jgn wt keputusan tergesa2...
    tnye pendapat kedua2 belah family....
    btol dh tindakan ko...
    pk yg terbaik...
    aku sentiasa doakan kesejahteraan & kebhagiaan ko...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear...
      Doakan yang terbaik untuk aku ek. (**)

      Delete
  2. mmg anak tu bukan penentu kebahagiaan suami isteri, ada anak pun belum tentu akan bahagia, sbnrnya diri sndiri tu yg penting .. pepun take care okies :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...