Friday, April 29, 2011

Celebrate Birthday Hubby


Gambar2 sekitar sambutan secara mengejut oleh Naimi,
di hari lahir my beloved Hubby, yang ke 25 tahun pada 18 Mac yang lepas.
Walaupun sudah agak lama dan basi…. Still nak masukkan jugak.

Masih segar dlm ingatan mcmana peningnye Naimi nak merancang sambutan secara kecil2an ni.
Iyelah, between both of US je.
 Pernah Naimi tanya pendapat kawan2 Naimi, macamana nak wat eh suprise?
Sebab Naimi amik cuti pada hari lahir Hubby yg kebetulan jatuh pada hari Jumaat.
Ingat.... nak wat suprise pepagi bute.

Tepat 00:00 a.m, 18 March 2011
Naimi dah wish kat Hubby.
Keesokannya my Hubby tak tahu Naimi bercuti.
Slalunye my Hubby akan hantar Naimi g opis.
So, pagi tu.... ingat nak bangun awal2, mandi2 n 
terus siap g amik kek yg sudah di order kat kwn di opis.
Tapi.... rasa malas pulok nak bangun awal.

Lepas je solat subuh, terus tido balik sampai kul 8pg.
Lebih kurang 8.15pg, Naimi bangun perlahan2 sebab 
Hubby tengah tido lagi sebab die keje mlm tu and balik pagi tu...
hehehhe.....
Capai kunci kete, buka pintu pelan2...
n terus g amik kek.
Plan tu.... nak amik kek, beli air and terus balik cepat2 sebab tkut my Hubby terjaga lak.

Dalam hati ni, duk berdoa supaya dia tak bangun lg.
Masa drive pun hati tak tenang, asik tengok hp je takut2 my Hubby kol.
hahahha......

Alhamdulillah....
Sampai je umah, my Hubby tak bangun lg.
Mujurle jarak dari opis ngn umah tak jauh. 
So, tak sampai 1/2 jam dah sampai umahle.

Lepas dah prepare apa2 yg patut ala2 kadar,
Naimi pun kejut Hubby cakap ada suara lelaki bagi salam kat luar.
Kirenya Naimi panggil dari luar le, tamau masuk bilik.
Pastu my Hubby bangun gi kat pintu tengok takda pun....
Bila dia pandang kat ruangtamu, tgk ada kek......

SUPRISE !!!!!!!!
heheheh....
Tibe2 dia tanya : "Aik.... tak gi keje ke?"
Naimi pun jawab : "heheh... takle... nak celebrate bday abg!"

Hahahah.... Nasible gambar2 ni sume muka bangun tido.
hhiihihi.......
Sumenya kena PAKSA dan RELA
Ahahhahahha (**)
So, tak banyak sangat boleh posing.....

Kek ni diORDER dari AZCUPCAKES


BIRTHDAY BOY baru bangun tido...
Dah kena paksa tiup lilin. hiihi



 Selepas selesai sumenya, kami ke Cyberjaya untuk register Streamyx.
Lepas tu, gi Alamanda kat Maxis Center utk terminate broadband.

Sebelah petangnya, lepas solat Jumaat
Naimi belanja Hubby makan2 di Saba' , Cyberjaya.

Simple jekan? hehe....

3 comments:

  1. mmg sgt besh wat seprais kat sape2 pun, akk pun penah gak wat sperais besday hubby lasyer mmg beshhh

    ReplyDelete
  2. bestnye surprise...sian kt caen...1.5.2011 hr tu besday die...xdpt nk wt ape2 sbb dlm pantang...just wish & ckp kt die hadiah yg mampu aku bg is Irsyad Iddin...sedih je rs....

    ReplyDelete
  3. herm..... kish, tak apelah, jgnle sedih2. lgpn, ko dh bg hadiah yyg cukup bermakna dan bererti buat caen... selain tu, hari lahir tu bile2 pn blh celebrate, tak kirelah wlpn dh lepas tarikh tu. yg penting, kite ingat. ingatan pn dh cukup sbnrnye.... dah2 jgn sdh2 lg tau..(**)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...