Wednesday, May 18, 2011

Hutang Naimi (Final Presentation EBM)


Meh Naimi nak cite sikit fasal hutang Naimi untuk entry. Kat SINI, ada 2 hutang Naimi lagi.
Ok, entry ni Naimi nak story tentang apa yang berlaku masa Final Presentation.
Macam yang Naimi bgtau sebelum ni, 
Naimi telah berjaya dengan jayanya membuat prsesentation tentang How To Handle EBM.

Macam biasa lekan..... kalu dlm kelas banyak budak laki2.
Bile part time ni, pelbagai jenis umur ada. 
Tua, muda.... Bujang ada, kawin dah pun ada.
Nak2 pulok kalu cite pasal topik2 yang agak2 hangat macam ni. Suka yang amatle.
Erm..... tak kisahle apa pun, nakal dan galaknye tetap le sama.


Mule2, Naimi punye 1st slide gmbar baby.
Kat situ Naimi just tulis tajuk How To Handle EBM je.
Konon2 nak bagi nampak catchy le.hihihi
First impression audience, diorang mcm tertanya2le apa itu EBM.
Emmm....ingatkan kaum Adam je yg taktau apa itu EBM, kaum Hawa pun sama,
walaupun sudah berkahwin dan menjadi ibu.

Naimi pun introduce le serba sdikit tentang EBM ni.
Budak2 laki dah mcm2 dh bunyi suara, ada yang tersenyum2.
Namun perhatian masih lagi pada presentation Naimi.
Pada mulanya mmg agak berat and stress jugak bila 
Naimi fikirkan mcmana le Naimi nak perform guna tajuk ni.
Memang agak mencabar sebab Naimi msh belum ada pengalaman lagi.
Karang audiences tanya, jenuhle....


Alhamdulillah...presentation berjalan dengan lancar sampai ke akhirnya.
Namun begitu, dlm perjalanan sampai ke akhir tu, ramai betul kaum Adam yg interrupt.
Yela.........tanya soalan yang bukan2. 
Naik segan Naimi.... huhuhu.....
Mujurle sumenya dapat Naimi jawab dengan baik di samping penjelasan tambahan 
yang turut dikongsi oleh Prof yang mengajar.
Alhamdulillah....


Antara soalan2 nakal dan pelik  yang ditanya ialah:
1.  Boleh ke susu yang disimpan tu, diminum oleh suami?
2. Apa advantages untuk suami?
3. Boleh tunjukkan cara2nya?
4. Boleh tak tunjukkan mcmana bentuk breast tu?


No. 1-3 memang Naimi jawab. No.4, Naimi tinggalkan tanpa jawapan. 
Hanya Prof. yang tolong damaikan keadaan.


Apa2 pun, Naimi hepi sangat2 sebab berjaya jugak Naimi present dgn penuh keyakinan.
Hihi.... walaupun dengan penuh rasa malu.
Tapi, yelah.....bila difikir2kan balik..kenapa harus malu?
Semua itu ILMU, dan semua orang harus tahu samada kaum Adam ataupun Hawa.
Anyway, sharing is caring.


Kawan2 sume tak sangka Naimi nak wat tajuk tu.
Siap ada yang tanya (kaum Adam): "Naimi dah kawin ke?"
Kenapa, kalu belum kawin pun.... Tak blh ke?hihihi...... 
"Dah kawin le....cume masih belum ada anak...."

Lastly, masa Naimi dah habis present dan nak balik ke tempat duduk ,
soalan terakhir untuk Naimi:
"Suami pun boleh jugak ke mendapat kelebihan daripada meminum EBM?"

Huishhhhh.... Sabar ajelah..... Naimi jawab:  
"EBM just for the benefits of our children. But, if it comes to another people, likes husband...
I don't think so. "

The End
[tepukan gemuruh]

Klik SINI untuk lihat brief notes tentang How To Handle EBM (Express Breast Milk) 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...