Friday, May 20, 2011

Contest Muke Comel


Comel ke? Takdelah….
Ok, Naimi just love to share sajew.
Naimi nie bukanlah seorang yang komited sangat 
dalam hal-hal  menjaga kulit muka sebenarnya.hihi.
Mujurlah kulit muka Naimi nie jenis yang tidak mempunyai masalah sangat. 
Senang nak jaga...
Syukur Alhamdulillah.

Naimi suke yang simple2 sajew. Tak penah wat facial pun…even teringin sangat2.
Ok, Naimi hanya mengamalkan benda2 basic je dalam penjagaan kulit muka iaitu:

1.        Cuci muka 3 kali sehari (pagi, petang dan malam sebelum tido)
2.       Just pakai krim pelembap aje.
3.       Sebelum tido, lepas aje cuci muka, Naimi pakai krim malam.

Opss… lupa nak gtau, Naimi hanya gunakan produk Garnier aje.

Kesannya, alhamdulillah....
Tanpa MAKE-UP.

Erm….tapikan, sebelum Naimi try Garnier ni, Naimi guna krim Fair&Lovely. Hihi… 
(Tibe2 teringat yang masa dulu2, mak Naimi tak bagi Naimi guna apa2 pun krim muka.
huhuu.... tapi, bile masuk Hostel, teringin tengok kwn2 guna mcm2 jenis produk muka, Naimi tryle krim F&L, tu pun time dah berumur 14 tahun. hiihihi..... 
Sebenarnya, kalu nak tahu, mak Naimi sendiri pun tak guna apa2 krim muka pun... 
Itu agaknya sebab dia tak bagi. 
Takut kulit bermasalah kut....ermmm, yang pasti kulit my mom lebih cantik dari Naimi)

Okey, kat sini juga Naimi nak share beberapa petua penjagaan kulit muka yang Naimi tahu,
dan antaranya yang pernah Naimi amalkan sebelum ini:

1.        Banyakkan meminum air suam;
2.       Sebelum tido, basuh muka dengan air suam;
3.       Dapatkan tido yang cukup untuk mendapatkan wajah yang lebih segar;
4.      Cuci muka dengan serbuk kopi untuk menghaluskan kulit wajah;
5.       Elakkan daripada menggunakan produk2 kecantikan secara bertukar2 selalu;
6.      Elakkan stress; dan
7.       Senyum2 selalu…..

Paling PENTING, dapatkan produk penjagaan kulit muka yang paling sesuai dengan diri kite.
Okeylah.... ini aje yang Naimi dapat share kat sini. 

Naimi nak tag Farehah, Didot dan Kak Zura.

Korang yang lain pulak, apa rahsianye???
Sharelah kat SINI dengan cara join contest ni ok?
Due : 1 Jun 2011

Bubye...

1 comment:

  1. thnks kak sudi join..
    fiDA appreciate akak sudi share..
    all the best.. ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...