Thursday, June 02, 2011

CH 26 May 2011 [ Episode 2]


Okeh. Episod kali ni, merupakan destinasi ketiga kami pada hari kedua. 
Dari Lata Iskandar, kami bertolak ke ladang teh 
(Cameron Bharat)…
iaitu menghala ke Tanah Rata semula.
Kami sampai ke sana dalam kul 12.00 tengah hari gitu le. 
Cuaca….tak sejuk pun. Panas mcm kat tempat lain je….
Sampai je sana, kami basahkan tekak dulu dengan teh… 
Lepas tu, baru gi jalan-jalan sekitar situ.

 
Actually, ladang teh ni biasa je bagi sesetengah orang kan..
But, bagi Naimi & Hubby, ia sebuah tempat paling bersejarah dalam hidup kami. 
kire special lerrr...

Di sinilah hati2 kami bertaut pada tahun 2002.
Masih segar lagi dlm ingatan, masa Naimi ngan kawan2 duk sibuk bergambar,
my Hubby and the geng curi2 nak amik gambar Naimi.
Kirenya berlari2 ler Naimi sekeliling ladang tu (takdelah sume kawasan),
sebab nak elak dari diambil gambar oleh my Hubby.
Siap berkomplot ngn geng2 dia lagi tu. 

Tak dapat kat situ, my Hubby cuba amik curi2 gambar Naimi dari dalam bas sebab masa tu dia naik awal, and Naimi ada kat bawah lagi, teman kwn g tandas)…
Bile Naimi perasan je, terus Naimi paling muka n lari lagi.
Last2, gambar yang my Hubby dapat tak sempurna la jadinya. Hahahhaha….
Dahle tak leh tengok balik. Maklumla time tu pakai Kodak 36 lagi.hihihihihi (**)

Yang tak tahan nak gelak tu, kata my Hubby….
Gambar tu le yang dia tunjuk kat Mama (mak mertua).
Aiseehhhh!! Malu betul. Ntah hape2 jadinye…..
Wat rosak gambar je dgn aksi2 Naimi yang cube mengelak tu. Kui kui kui…

Love Between US Never Ending

Nantikan sambungan episod seterusnya k....

P/S: Banyak sangat gambar... Ni pun dah banyak tapis. Hihihi....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...