Monday, June 27, 2011

Lana


Lana betul2 tak sihat… Sian die…. Huhu..
Hari Jumaat lepas, Naimi bawa Lana gi Vet lagi sekali
sebab tak puas hati dengan kondisi kesihatannya…
waktu gi jumpa Vet di Bangi check, katanya takde apa2…
Rupe2nya bila gi jumpa Vet kat Putrajaya,
Vet cakap Lana kena jangkitan sejenis virus yang pembawanya adalah ibu dia..
Uhuhu….

Mengikut kondisi Lana ketika diperiksa,
Vet cakap dia hanya boleh usaha bagi ubat-ubatan
seperti vitamin, imunisasi dan antibiotic.
The rest, terserah kepada Lana sebab Lana sendiri kena lawan sakit tu…
Kurus sangat2 die...pucat lesi...
Lana tamau makan, minum…asik termenung dan berjauhan je dari kami.
And, wording yang paling membuatkan kami suami isteri
teramat-amat sedih ialah… Lana mungkin boleh MATI if it cannot survive for its life.
OMG…. Tak sanggup rasanya Naimi dan Hubby dengar.
Masing2 sedih sangat2…
Dahle Manja yang kuat makan pun dah tamau makan jugak, macam Lana.


Ermmm…. Selain itu, Vet ada bagi kami petua sikit.
Misalnya bagi diorang minum air kelapa,
air 100 plus (kadar nisbah 1:1 dengan air biasa),
ayam rebus dan air rebusan ayam….


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...