Sunday, February 13, 2011

Contest Aku dan Kereta




...Contest Aku dan Kereta…

Wow, bunyi macam menarik jer contest ni… Actually, Naimi dapat tau tentang contest dari salah seorang blogger iaitu Didot. Kalu nak tahu, ni first time Naimi join cotest melalui blog…. Sangat2 teruja sebenarnya nih. Harap2 masih ada masa lagi lah nak join contest nie. Heheheh (^^)

Antara syarat2nya kalu korang pun nak join gak ialah :

1 - kena jd follower blog Didot n lurve shoppe..
2 - letak gambar banner nei kat side bar korang..
3 - buat entry pasal contest nei..letak pic korang dengan kereta..digalakkan KERETA sendiri yek...then cite laa ape saje yg korang nak cite pasal kete tuh..
4 - tinggalkan link entry korang pada ruangan me'ngomen'
5 - tag 3 org rakan korang....lebih pun buleh jugak..


** The Story of My Car **

Seperti mana yang tertera di atas, chewah..chewah...
Kereta Naimi ialah Proton Waja, berwarna white pearl, bernombor pendaftaran PFN ____.
Naimi beli kereta nie tahun 2009 bulan Januari, iaitu setelah 3 bulan Naimi bekerja. 
Then, Naimi dapat keta ni 4 Februari 2009, iaitu 5 hari sebelum tarikh hari lahir Naimi yang ke 23 tahun.
Kereta Naimi asalnya warna hijau kebiru-biruan. 
ERm.... bulan 12 tahun lepas, Naimi baru cat kereta nie menjadi warna white pearl, Cantik kan? Lembut je warnanya, macam tuan nya, hhihihihihi =)

Keta Naimi nie ada nama tau.
Namanya ialah HR.
HR 4 what ek?? hahahah...Biarlah rahsia...

Apa lagi ekk nak citer?? 
Erm.... Kalu nak tahu, Naimi sengaja amik nombor pendaftaran PFN sebab ianya ada maksud tersendiri bagi diri Naimi. 
PFN means.... Percintaan Faiz Naimi. So sweet... [perasan sengsorang]

Lastly.... Naimi nak citer sikit tentang perangai "HR" Naimi ni.
"HR" Naimi nie sebenarnya kuat gak merajuknye. Macam tuan dier agaknye. 
Hahahha...[toink!! kena batang hidung sendiri...]
Contohlah kan, dulu masa my Hubby duk bercerita pasal nak beli kereta lain masa kami menaiki "HR", terus "HR" merajuk.
Macam2 problem lah jadiknye.... Tak tau apa pasal. Bile kami bgtau kat ayah Naimi yang merupakan seorang "mekanik hebat" 4 me & my Hubby, ayah pun terus check apa masalahnye.
Tup2.... tak da apa pun... Lama lps tue, "HR" kembali seperti biasa. Mulai saat itu, Naimi/Hubby slalu "sembang2" ngn "HR" sebab takut dia merajuk lagi. Hehehhe...
Nak noted kat sini, latest "HR" merajuk ngan Naimi, masa kami hantar "HR" balik kampung untuk dicat. Heheheh.... Sabar jelah.

Ok, Naimi rasa setakat ini sahaja story-mory Naimi dan kereta Naimi.

Kat sini, Naimi nak tag 4 member Naimi : Anis, Farehah, Eyma dan Dieyla

Okey, da......

3 comments:

  1. salam maulidur rasul..
    didot da dtg skodeng..
    n syarat2 sume complete..
    gud luck k..;D

    ReplyDelete
  2. tahniah!!..
    jemput singgah blog yek..;D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...